I NIJE IH SRAMOTA: Englezi ponižavaju Zvezdu pred žreb za Ligu šampiona

Novosti online

31. 08. 2023. u 16:16 >> 15:56

Fudbalski klub Crvena zvezda sa nestrpljenjem je čekao poslednji dan avgusta, zbog žreba za grupe Lige šampiona, a neposredno pred odluku ko iz kog šešira će biti rival kome, srpskog prvaka prilično je

И НИЈЕ ИХ СРАМОТА: Енглези понижавају Звезду пред жреб за Лигу шампиона

Ilustracija foto: EPA

Crvena zvezda se, podsetimo, nalazi u trećem šeširu sa Šahtjorom, Salzburgom, Milanom, Bragom, Lacijom, PSV-om i Kopenhagenom, što znači da sa njima ne može da se sastane u uvodnoj fazi elitnog takmičenja.

Njeni rivali će biti po jedan tim iz preostale tri grupe timova, i to:

Prvi šešir: Mančester siti, Sevilja, Barselona, Napoli, Bajern, PSŽ, Benfika, Fejenord

 
Drugi šešir: Mančester junajted, Arsenal, Real Madrid, Atletiko Madrid, Inter, Borusija, RB Lajpcig, Porto
 
Četvrti šešir: Real Sosijedad, Galatasaraj, Seltik, Njukasl, Union Berlin, Lens, Jang Bojs, Antverpen

Američki medij "Atletik", koji je pre malo više od godinu dana angažovao i brojne poznate engleske novinare kako bi osnažio svoje praćenje fudbala, u današnjoj analizi žreba potcenio je Zvezdu. 

Naime, nakon navođenja ko bi bili idealni rivali za Mančester siti, aktuelnog prvaka Evrope, taj medij je među tri ta tima - istakao i Crvenu zvezdu.

A onda se u analizi posvetio najpovoljnijem ishodu žreba za Arsenal i Mančester junajted, pa je "ispalo" da je i njima Zvezda savršeni "zalogaj" iz trećeg šešira.

I, konačno, u analizi ko bi odgovarao Njukaslu, takođe su beogradski crveno-beli svrstani u najpovoljniji ishod formiranja grupa.

Screenshot / Athletic


Naravno, sadašnji engleski klubovi jesu favoriti u susretima sa mnogim drugim ekipama, pa i srpskim prvakom, jer su zbog finansijske moći daleko kvalitetniji od suparnika, ali umeli su kao favoriti da padaju u evro-kupovima pred crveno-belima.

Recimo, u osmini finala Arsenal, u četvrtfinalu Vest Bromvič Albion, u grupnoj fazi Lester siti, pa, potom, na Marakani je na pleća ne tako davno oboren i Liverpul koji je u Beogradu doživeo jedini evropski poraz u sezoni u kojoj je ossvojio Ligu šampiona... Sve u svemu, Zvezdi svakako neće smetati ovo omalovažavanje da, ako dođe do mečeva sa "ostrvskim" ekipama - pokaže zube kao i ranije u svojoj istoriji.

Inače, žreb za Ligu šampiona možete uživo da pratite uz prenos na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)