"BOSKE" REKAO DOSTA! Kralj Azije odlazi u penziju

Novosti online

17. 08. 2023. u 09:49

Nekadašnji crnogorski fudbalski reprezentativac i čovek koji je ispisao istoriju azijskog fudbala Dejan Damjanović odlučio je da završi karijeru.

БОСКЕ РЕКАО ДОСТА! Краљ Азије одлази у пензију

Foto arhiva VN

Damjanović je igrao za Sinđelić, Železnik, Bežaniju, a onda je usledila neverovatna karijera i nastupi za Al Ahli, Inčon, Seul u dva navrata, Đangsu, Peking, Suvon, Daegu i na kraju Kiči iz Hongkoga.

Damjanović je sa 42 pogotka najbolji strelac u istoriji azijske Lige šampiona, a sa Seulom je 2013. godine igrao u finalu ovog takmičenja. Takođe, sa Seulom je tri puta osvojio titulu Južne Koreje.

Nekoliko puta je bio u idealnom timu azijske Lige šampiona i K lige, bio je i najbolji strelac u Južnoj Koreji, a 2012. godine i najbolji igrač. I u Hongkongu je bio najbolji strelac lige, a sa Kičijem je osvojio dve titule.

Za reprezentaciju Crne Gore je debitovao 16. oktobra 2008. godine protiv Italije. U dresu crnogorske reprezentacije odigrao je 31 utakmicu, a postigao je osam pogodaka. Bio je strelac dva puta protiv Engleske, a pogađao je protiv Poljske, Kipra, Ukrajine...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)