KAKVA LUDNICA: Siti osvojio istorijski trofej, Gudelj tragičar

A. I.

16. 08. 2023. u 23:00 >> 23:14

MEČ Superkupa Evrope između Mančester sitija i Sevilje doneo je jako uzbudljivu predstavu, navijači su imali priliku da uživaju u atraktivnom i dinamičnom fudbalu, a megdan je rešen nakon penal serije 5:4 (1:1). Time su "građani" prvi put u istoriji osvojili trofej u pomenutom takmičenju pod okriljem UEFA, u kome se sastaju osvajači Lige šampiona i Lige Evrope.

КАКВА ЛУДНИЦА: Сити освојио историјски трофеј, Гудељ трагичар

Tanjug/AP

Imaće Sevilja za čime da žali, i to ne samo zbog toga što je poslednji penal loše izveo srpski reprezentativac Nemanja Gudelj. Iako su Španci bili u podređenom položaju kada je kontrola poseda u pitanju, pokazali su da je kvalitet bitniji od kvantiteta. Mančester siti je imao tokom većeg dela meča čak 72 procenata vremena loptu u svojim nogama, ali je do vođstva u prvom poluvremenu došla španska ekipa. 

Igrao se 25. minut kada je osvajač Lige Evrope poveo . Jusef En Nesiri je odlično reagovao na centaršut Markosa Akunje, te je glavom pogodio donji levi ugao Edersonovog gola (VIDEO).  

Tanjug/AP

Imao je u drugom poluvremenu Nesiri priliku da izraste u kompletnog heroja crvenih. Izašao je nakon dodavanja Hesusa Navasa sam pred golmana Sitija, a šutirao je iz neposredne blizine - pravo u Brazilca. 

Samo tri minuta kasnije, u 63. minutu kazna je stigla na drugoj strani. Nakon odličnog centaršuta mladi reprezentativac Engleske Palmer bio je jedan od trojice koji su pobegli zadnjoj liniji rivala, te je uspeo glavom da matira Bonua - 1:1 (VIDEO). 

Tanjug/AP

Novu priliku za iskupljenje En Nesiri imao je u 65. minutu. Iz gotovo preslikane situacije ponovo je izašao pred golmana rivala, a šutirao je iznova pravo u Edersona. 

Nastavili su "građani" da ređaju šansu za šansom u nastavku, videlo se da svim silama žele da pokupe ceo plen, ali do trijumfa u 90 minuta nisu uspeli da dođu - već jedanaestercima. 

PENAL SERIJA (VIDEO)

Precizni za Mančester siti bili su: Haland, Alvarez, Kovačić, Griliš, Voker

Za Sevilju su golove dali : Okampos, Rafa Mir, Rakitić, Montijel, a u petoj seriji Nemanja Gudelj je pogodio prečku.

BONUS VIDEO:  BOGINjA STIGLA U ARGENTINU: Mesija i ekipu dočekalo na desetine hiljada oduševljenih sunarodnika 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)