ZAGREB U ŠOKU: Ono što je AEK uradio protiv Dinama - niko u Hrvatskoj nije želeo (VIDEO)

Novosti online

15. 08. 2023. u 23:58

UBISTVO navijača AEK-a u ponedeljak prošle sedmice dovelo je do toga da se dan kasnije ne odigra meč tog kluba i Dinama iz Zagreba u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, jer je UEFA odlučila da zbog vanrednih okolnosti najpre Hrvati budu domaćini, a Grci organizuju revanš. Posle haosa u Atini, koji su izazvali zagrebački "Bed blu bojsi" - prva utakmica pomenutih fudbalski takmaca, vrlo emotivna zbog tragedije u glavnom gradu Grčke, uopšte se nije završila kako je hrvatska javnost priželjkivala.

ЗАГРЕБ У ШОКУ: Оно што је АЕК урадио против Динама - нико у Хрватској није желео (ВИДЕО)

FOTO: EPA

A opet, Dinamo je poveo. I to na fantastičan način.

Igrao se 39. minut kada je Bulat na mestralana način, iz slobodnog udarca za TV špice (VIDEO) zatresao mrežu Atinjana, ali upravo su se oni razgoropadili u drugom delu meča.

U 59. minutu Garsijino dodavanje posle odličnog presinga Zuber je posle jednostavnih, a za oko lepih poteza pretvorio u izjednačenje (VIDEO), da bi ceo Zagreb šokirao Galanopulos u 90. minutu.

On je, posle akcije nakon kornera, iskoristio aistenciju Pizara za gol (VIDEO) i preokret koji AEK-u donosi i rezultatsku i psihološku prednost pred revanš kod kuće, u koji ulazi pobedom od 1:2 ostvarenom u glavnom gradu Hrvatske.

Bakljada "Bed blu bojsa" na meču Dinamo Zagreb - AEK Atina / FOTO: EPA

Jedan kraj bajke i dve istinske drame (uz srpski pečat)

Ekipa Klaksvika sa Farskih Ostrva nije uspela da napravi novi podvig, jer ju je Molde, istina tek posle produžetaka, u revanšu savladao sa 2:0 (uz gol Linena u 112. minutu) te je tako raspršen san o još jednoj senzaciji u režiji autsajdera.

Prva velika drama viđena je u Pragu, gde su se sastali Sparta i Kopenhagen koji su prošle sedmice odigrali 0:0. Ovoga puta je posle 90 minuta bilo 1:1, uz pogodak našeg internacionalca, Birmančevića, za domaćine, koji su tako i izborili produžetke, a onda je u dodatnih 30 minuta "palo" još četiri pogotka. Za razliku od onog uobičajenog toka susreta, Sparta je vodila i to dvaput, Klaeson je svojim golovima to anulirao, a onda je Kopenhagen bio bolji u penalima (2:4) i prošao dalje.

A na penale je u plej-of prošao i Panatinaikos, za koji je odlučujući jedanaesterac  protiv Olimpika u Marselju realizovao Filip Mladenović. Činilo se, međutim, da će PAO ispasti, jer je posle 1:0 za Grke u prvom meču, francusi klub golovima Obamejanga imao 2:0 i to sve do devetog minuta sudijske nadoknade vremena. Tada je jedan nehotice skrivljen jedanaesterac omogućio Panatinaikosu da sa bele tačke, golom Joanidisa, poravna na 2:2 u ukupnom rezultatu, a kako su u dodatnih 30 minuta igre mreže mirovale, na red su došli penali. Genduzi, prvi izvođač za Olimpik, je jedini kiksnuo, a u petoj seriji je srpski reprezentativac, Filip Mladenović, preciznim šutem odveo PAO u poslednju kvalifikacionu rundu (VIDEO).

Filip Mladenović slavi gol kojim je odveo Panatinaikos u plej-of za Ligu šampiona / Foto: Pink Printscreen / M6

Kvalifikacije za Ligu šampiona, 3. kolo - rezultati revanš mečeva


Aris - Rakov 0:1 (prvi meč: 1:2)
Makabi Haifa - Slovan 3:1 (prvi meč: 2:1)
Molde - Klaksvik 2:0 posle produžetaka (prvi meč: 1:2)
TSC - Braga 1:4, izveštaj + video snimci golova (prvi meč: 0:3)
Galatasaraj - Olimpija 1:0 (prvi meč: 3:0)
Sparta Prag - Kopenhagen 3:3, penalima 2:4 (0:0)
Servet - Rendžers 1:1 (prvi meč: 1:2)
Šturm - PSV 1:3 (prvi meč: 1:4)
Olimpik Marselj - Panatinaikos 2:1, penalima 2:4 (prvi meč: 0:1)

Rezultat prve utakmice (revanš je u Atini u subotu)

Dinamo Zagreb - AEK 1:2

BONUS VIDEO: MAJSTORIJA ZA TV ŠPICE: Ovako je Kvinsi Menig postigao sjajan gol na meču Vojvodina - Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)