PARTIZAN POBEDIO VOJVODINU: Uzbudljiv derbi kola - i prekid, i evro-gol! (VIDEO)

Novosti online

06. 08. 2023. u 20:54 >> 20:55

PARTIZAN je u drugom kolu Superlige Srbije kao gost pobedio Vojvodinu sa 0:2 i, nastavivši sa efikasnim igrama (a prethodno je 3:3 odigrao na gostovanju TSC-u) najavio bolja izdanja nego minule sezone, kada je šampionat završio na četvrtom mestu.

ПАРТИЗАН ПОБЕДИО ВОЈВОДИНУ: Узбудљив дерби кола - и прекид, и евро-гол! (ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan

Silovit početak crno-belih nije im doneo rano vođstvo, iako je "pogodak visio u vazduhu", no nakon te 15-minutne totalne ofanzive, Vojvodina se "razmahala" i postala bolji takmac. Štaviše, imala je i ozbiljne priilke, no novajlija na golu ekipe iz Humske, Aleksandar Jovanović, koji je debitovao kao i defanzivac Arnađel Stojković, pobrinuo se da mreža koju je čuvao miruje.


Bilo je jasno da će, posle vrlo sadržajnog prvog poluvremena, ekipa koja povede time napraviti ogroman korak ka trijumfu, a baš to se i desilo nedugo nakon što je počeo drugi deo meča.


U 47. minutu se izvrsno Mateus Saldanja snašao u kaznenom prostoru Vojvodine, "okrenuo" se kod svog čuvara, vratio loptu unazad Nathu i krenuo da trči dublje u šesnaesterac rivala. A kako je usledila idealna asistencija, Brazilac je uspeo da postigne drugi prvenstveni gol - prvi je dao kao rezervista na startu sezone, na pomenutom meču protiv TSC-a.


Desio se nedugo zatim i jedan nesvakidanjši prekid: pas je sa ulice utrčao na teren, pa je utakmica nastavljena nakon neuspešnih pokušaja pojedinih igrača "Voše" da ga uhvate - životinja je, prosto, izašla na kapiju kroz koju je ušla. A nije dugo prošlo, lopta je opet ušla u mrežu. I to Novosađana.


Igrao se 75. minut kada je sa leve strane Kvinsi Menig u kaznenom prostoru domaćih gledao i čuvara pred sobom, i poziciju golmana iza, a onda prelepim, felširanim udarcem - s leve strane poslao loptu u dalji gornji ugao gola. Ona se odbila od prečke i završila u mreži za 0:2 u korist Partizana.


Time su raspršena sva nadanja dotad vrlo dobrih Novosađana da mogu da osvoje bar bod u ovom duelu, pa se tako ekipa Igora Duljaja delimično osvetila za dva prethodna susreta sa "lalama" u 2023, kada su doživeli jedan poraz a jednom odigrali nerešeno.

Vojvodina - Partizan 0:2

90'+2 - Jovanović iznova preti, opet ga blokiraju gostujući fudbaleri - malopre Belić, sada Šćekić.

90' - Igraće se još četiri minuta sudijske nadoknade vremena.

86' - Mladi Lazar Jovanović, 16-godišnji sin bivšeg reprezentativca naše zemlje, Milana "Laneta" Jovanovića, ne samo da je ušao u igru, nego pokušava i da na muke stavi odbranu crno-belih. Vrlo je mlad, ali i, čini se, vrlo spretan sa loptom.

82' - Kvinsi Menig, zbog lakše povrede, i Severina - napuštaju teren, a ušli su Trifunović i Nikolić. Trebalo je da izađe Saldanja, to je želeo trener Duljaj, ali je on ostao na igralištu, a napustio ga je Menig.

79' - MAJSTORIJA ZA TV ŠPICE: Ovako je Kvinsi Menig dao gol na derbiju kola Vojvodina - Partizan (VIDEO)

75' - Sa leve strane je Menig ušao u kazneni prostor Vojvodine, gledao i čuvara pred sobom, i poziciju golmana iza, a onda prelepim, felširanim udarcem poslao loptu u dalji gornji ugao gola. Ona se odbila od prečke i završila u mreži za 0:2 u korist Partizana.

74' - Goool! Sjajan pogodak Kvinsija Meniga, Partizan vodi 0:2!

71' - Evo i kako Saldanja postigao gol Vojvodini:

 

68' - Severina se dobro probijao po desnoj strani, izborio korner posle duela sa Crnomarkovićem koji je odmah potom zatražio izmenu, a u sredini napada crno-belih prilično se nervirao Saldanja na svog klupskog kolegu koji nije podigao glavu i, uočivši ga, proigrao Brazilca.

NEVEROVATNO: Evo zašto je bila prekinuta utakmica Vojvodina - Partizan (VIDEO)

63' - Novi napadač Vojvodine, Bolingi, dobija žuti karton. Taj prekid je prilika za izmene u Partizanu: Šćekić i Filipović ulaze, a Kanute i Stojković napuštaju teren.

59' - Potpuno se raspala odbrana Partizana u poslednjih nekoliko minuta, nova šansa za Čumića, lopta odlazi preko prečke nakon njegovog šuta levicom s levog krila.

58' - Čumić je probao da promeni rezultat šutem sa 17 metara, nije bio precizan. A onda, u narednoj akciji Vojvodine, centimetri su nedostajali Crnomarkoviću da loptu skrene u nebranjeni deo mreže Partizana.

56' - Utakmica je nastavljena. Pas je, prosto, istrčao kroz otvorenu kapiju...

54' - Meč je prekinut jer je jedan pas utrčao na teren!

52' - Druga promena u Voši, Miletić ulazi umesto Bukinca, kog je trener Radoslav Batan zamenio jer ima žuti karton, a malopre je napravio prekršaj s leđa, istina nehotični.

51' - Ponovo je Partizan bio u dobroj situaciji da promeni rezultat, slobodan udarac s desne strane je izveo Natho, no taj centaršut nije postao asistencija kao malopređašnje dodavanje brazilskom saigraču.

48' - Izvrsno se Brazilac snašao u kaznenom prostoru Vojvodine, "okrenuo" se kod svog čuvara, vratio loptu unazad Nathu i krenuo da trči dublje u šesnaesterac rivala. A kako je usledila idealna asistencija, Saldinja je uspeo da postigne drugi prvenstveni gol - prvi je dao kao rezervista na startu sezone, protiv TSC-a.

47' - Goool! Partizan vodi, Mateus Saldanja je strelac!

46' - U 20.05 je počelo drugo poluvreme. Jedina promena u sastavima ekipa je novajlija u Vojvodini, Džonatan Bolingi, koji je zamenio "devetku", Stefana Vukića. 

KRAJ POLUVREMENA! Vrlo sadržajnog, nema šta. Izueztno dobro je Partizan "otvorio" ovaj derbi drugog kola, imao nekoliko dobrih prilika za vođstvo, no kako su se završile te akcije crno-belih, tako su i oni odlični naleti novosadskog superligaša. Šansi je bilo na obe strane terena, ostaje nada da će se u borbenom ritmu meč nastaviti i u drugih 45 minuta. A kada ima šansi, ima i golova...

45' - Mihajlo Ilić dobrom intervencijom sprečava da nizak centaršut s levog krila postane asistencija. Biće korner za Vošu.

45' - Igraće se još dva minuta u prvom poluvremenu.

43' - Belić je probao glavom da promeni rezultat, no nije bio to dovoljno snažan udarac da bi se mreža Vojvodine zatresla. Ipak, ovo je došlo kao rezultat popravljene igre crno-belih, posle velike inicijative Novosađana.

38' - Nikola Čumić se ubacio između dvojice čuvara, probao da se "iskrade" prilikom dugačkog dodavanja a onda pao uz bolnu grimasu. Meč je prekinut na kratko, ali će ubrzo biti nastavljen. Za to vreme, došlo je izgleda do manjeg koškanja pojedinih aktera na terenu, ali se to odmah primirila.

35' - Velika šansa za Vojvodinu! Crnomarković i Nikolić nisu stigli do lopte posle dobrog centaršuta Novosađana iz slobodnog udarca. Veoma zanimljiva utakmica... Najpre sjajni napadi Partizana, sada "lale" u desetominutnoj opsadi gola rivala.

33' - Za pomenuti prekršaj - žuti karton za Belića, koji na ovom meču inače igra malo ofanzivnije nego inače. Ali, dobra igra Kanutea omogućava mu veću slobodu...

32' - Nova opasna akcija domaćih, Čumić je iznova fauliran, sada od strane Belića.

25' - Vojvodina preti! Vukić je bio u poluprilici, a onda je s desne strane Malbašić, ostavljen potpuno sam, hteo da ubaci loptu u središnji deo šesnaesterca, no prva intervencija novijalije na golu Partizana, Aleksandra Jovanovića, onemogućila je šansu za Vošu. Jovanović danas debituje u takmičarskom meču za crno-bele, kao i defanzivac Aranđel Stojković.

22' - Malo je splasnuo nivo ovog fudbalskog nadmetanja na stadionu  "Karađorđe" što se tiče šansi, ali ne i kada se o borbenosti radi. Vrhunska je, bez imalo sumnje.

18' - Frank Kanute dobija žuti karton zbog načina na koji je napravio prekršaj. Buni se što Vojvodinin Lazarević nije opomenut zbog povlačenja rivala, a sudija Milanović odmah odlazi i pokazuje javnu opomenu i pomenutom igraču domaćih. Prosto je sačekao da se akcija završi pa da žute "dobije" svako ko je zaslužio. Buran početak meča, velika borbenost...

13' - Najopasniji igrač Vojvodine Čumić beži odbrani Partizana, biva fauliran - Mihajlo Ilić dobija žuti karton zbog načina na koji je prekinuo kontranapad Novosađana.

11' - Najbolja šansa za Partizan! Menig je posle lepe akcije crno-belih i dodavanja Natha šutirao s leve strane - a izborio je korner, iako se činilo da je vrlo verovatno da će postići gol.

8' - Nastavlja se potpuna ofanziva gostiju iz Beograda. Izvrsno deluje Partizan u ovim trenucima.

6' - Odbranili su se Novosađani i prvi put na meču uspeli da zadrže loptu u svom posedu duže od pola minuta. Istina, uz dva auta za Vojvodinu...

4' - Sudija Miloš Milanović daje prvi žuti karton na meču, dobio ga je Vošin levi bek Bukinac, koji je pokosio Severinu nakon dobrog driblinga fudbalera Partizana. Biće "skraćeni korner" za crno-bele, sa desne strane.

3' - Nova šansa za Partizan. Menig je probao s leve strane da postigne gol, lopta se odbila od dvojice igrača rivala, pa onda u lice i grudi Lazarevića (tražili su "grobari" penal, ali uzalud), da bi potom šut oprobao i Severina, izborivši korner. Domaćini su se odbranili posle centaršuta Natha.

2' - Severina se izvrsno oslobodio svog čuvara na desnoj strani napada Partizana, ali se potom okliznuo u šesnaestercu Voše. Veoma je klizav teren, pun vode, iako je kiša gotovo prestala da pada.

1' - Pripretili su gosti, Saldanja se probio po levoj strani, proigrao Severinu koji je umalo postigao pogodak. Ispostavilo se da je lopta prethodno napustila teren, pa bi VAR imao posla da je došlo do toga da se mreža Vojvodine zatrese posle pomenute asistencije sa gol-aut linije.

19.02 - Meč je počeo, sa centra su krenuli fudbaleri Partizana, koji imaju priličnu podršku na tribinama stadiona "Karađorđe".

Evo i sastava

Vojvodina: Carević, Lazarević, Jeličić, Bukinac, Crnomarković, Milosavljević, Nikolić, Zukić, Malbašić, Čumić, Vukić

Partizan: Jovanović, Stojković, Ilić, Marković, Antić, Belić, Kanute, Severina, Natho, Menig, Saldanja

Uoči meča: "Voša" želi prekid serije neuspeha, crno-beli nastavak dobrih igara

ČVRSTO, borbeno, napadački, sa mnogo htenja… to je, kako potvrđuje Nikola Čumić, kapiten fudbalera Vojvodine, pristup kojim će Novosađani u nedelju na „Karađorđu“ dočekati Partizan u derbiju, namereni da se, kako ističu, konačno obraduju prvim bodovima.

Ekipi sa „Karađorđa“, mnogo teško su pali neuspesi na startu sezone, posebno oproštaj od Evrope u porazu od Apoela na njihovom terenu.

- Prvi deo smo sjajno odigrali, što nam je govorilo da smo blizu uspeha - kaže Čumić.- Međutim, u nastavku su gosti, iskusna ekipa sa višegodišnjim nastupima na evropskoj sceni, umrtvili ritam, tako da nismo uspeli. Izgubili smo od kvalitetne ekipe.

Meč sa „crno-belima“ bi, u neku ruku, bio duel za vađenje i prilika da se pred svojim navijačima nadoknadi propušteno, ali i najave bolje partije u utakmicama koje predstoje.

- Videli smo kako je Partizan odigrao u Bačkoj Topoli, sa mnogo energije, agresivno... i suvišno je govoriti koliko će to biti težak meč. Naša želja je, s obzirom na to da smo profesionalci, da se izdignemo iznad svega, da upišemo prve bodove. Želimo da pobedimo Partizan i izvesno je da ćemo dati sve od sebe i da konačno, uz podršku naših navijača, zajedno se radujemo.

Novosađani su lane nadigrali „crno-bele“ u utakmici sa dobrom, maštovitom igrom.

- To je, svakako, recept po kom bi trebalo da ih dočekamo. U tom duelu smo igrali borbeno, čvrsto pozadi, borili se za svaku loptu, aut, korner...Sada, sa ovim pojačanim timom, s kojim nam Partizan dolazi, smatram da bismo morali još više neke od tih stavki da isturimo, da budemo energetski jaki, koncentrisani, usredsređeni na cilj koji želimo da ostvarimo - kaže Čumić.

Strateg Partizana, Igor Duljaj, nada se da će navijači kluba iz Humske podržati njega i igrače u Novom Sadu.

- Osećam kao da imamo štit ispred sebe. Nemam potrebu da bilo kome udovoljavam ili da se bilo kome dodvoravam. Ako to budem činio izgubiću sebe, a kad budem pokušao da tražim sebe izgubiću druge. Partizan je u ovom trenutku najvažniji. U gradu se oseća pozitvna energija kod navijača, znam da će ih biti dosta u Novom Sadu. Potrebno su i meni i ekipi. Rekao sam igračima da će uživati podršku publike dokle god budu davali sve od sebe. Ona nam je ponovo 12. igrač, vetar u leđa.

Radoslav Batak, trener Vojvodine, ističe da je Partizan jači i kvalitetniji nego prošle sezone.

- Ako budemo ušli u meč energetski, kao u prvom poluvremenu protiv Apoela, verujem da imamo razloga za optimizam. Važno je da taj pristup zadržimo. Jer, imamo 24 podjednako kvalitetna igrača koji mogu da u svakom trenutku odrade svoj deo zadatka. Hrabri nas povratak Malbašića posle povrede. Derbi nam je mnogo bitan ali na terenu to moramo pokazati jer se tamo dobijaju utakmice - kaže Batak.

BONUS VIDEO: VATROMET, BAKLjE KAO NIKAD PRE... Kad "Meraklije" i Niš slave 100. rođendan Radničkog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!