BOLAN PREKID SNA O MEDALJI: Dan posle polufinalne drame, Srpkinje deklasirane sa 58 razlike u borbi za bronzu na U20 Evropskom prvenstvu

Novosti online

06. 08. 2023. u 18:40

Mlada ženska košarkaška reprezentacija Srbije je "U20" Evropsko prvenstvo, čiji je domaćin Litvanija, završila na četvrtoj poziciji, izgubivši meč za bronzu od Španije sa, pomalo neverovatnih, 36:94.

БОЛАН ПРЕКИД СНА О МЕДАЉИ: Дан после полуфиналне драме, Српкиње декласиране са 58 разлике у борби за бронзу на У20 Европском првенству

FOTO: FIBA.Basketball

Dan posle velike drame u polufinalu sa Letonijom, ekipa selektore Dajane Butulije naišla je na vrlo rešenu ekipu Španije.

Jer, dok su Srpkinje vrlo "tesno" izgubile svoju borbu za finale, članice "crvene furije" su nokautirane od Francuske i stoga, prilično odlučno, prionule na obaveze ne bi li osvetlale obraz španske košarke.

I, 14 razlike već u prvoj deonici, to je vrlo jasno pokazalo, pa je tada postalo jasno da samo jedno pravo malo košarkaško čudo može da medalje donese oko vrata naše nacionalne selekcije do 20 godina starosti.

Ali, čudo je imalo preča posla na nekom drugom mestu ovog nedeljnog popodneva....

Španske košarkašice su i pre kraja druge četvrtine izgradile +31, a imajući u vidu da su tada svele "uspešnost" šuta Srbije na 16,6% kada se radi o pokušajima za dva poena, a 12,5% za tri, više nije bilo nikakve dileme kome će pripasti bronza.

Do nje su stigle konstantno povećavajući prednost, koja je u 40. minutu i dostigla onu najveću, od čak 58 razlike.

Najefikasnija u Srbiji bila je Dunja Zečević sa devet poena, ali uz šut iz igre 1/10, dok je sedam poena postigla Nevena Rosić (šut 3/12), a kad tako šutiraju dve najbolje košgeterke na meču, onda i ne čudi što je uičinak cele ekipe bio nestvarno nizak - 9/56 iz igre, odnosno samo 16,07% preciznosti šuta (od toga 15% za dva, a 18,75% za tri poena). U Španiji su se istakle Tšel Alarkon sa 21 poenom, Klaudija Kontel sa 13 i njena imenjakinja Sorijano sa 11 poena.

BONUS VIDEO: NBA DRAFT 2014: Gde su, šta rade "klasići" Nikole Jokića koji su izabrani pre njega?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)