HRVAT OBORIO SVETSKI REKORD: Postao je najskuplje plaćeni fudbaler na toj poziciji svih vremena

Tanjug

03. 08. 2023. u 21:06

FUDBALER Lajpciga Joško Gvardiol nastaviće karijeru u Mančester sitiju, pošto su se dva kluba dogovorila o visini obeštećenja za hrvatskog reprezentativca, tvrdi poznati italijanski novinar Fabricio Romano.

ХРВАТ ОБОРИО СВЕТСКИ РЕКОРД: Постао је најскупље плаћени фудбалер на тој позицији свих времена

Tanjug/AP

Jedan od najboljih štopera današnjice će večeras otputovati u Mančester, a posle lekarskih pregleda trebalo bi da potpiše višegodišnji ugovor sa šampionom Engleske.

Romano, koji je stručnjak za fudbalske transfere, navodi da će "građani" nemačkom klubu da isplati fiksno obeštećenje od 90 miliona evra za mladog 21-godišnjaka.

To je novi svetski rekord za defanzivca, a dosadašnji je držao Hari Megvajer, za kog je Mančester junajted platio 87 miliona evra Lesteru 2019. godine.

Predstavnici dva kluba su večeras potpisali papire o transferu hrvatskog reprezentativca, koji nije igrao za Lajpcig na poslednjih nekoliko pripremnih utakmica nemačkog kluba.

Gvardiol je ponikao u Dinamu iz Zagreba, a u Lajpcig je stigao 2021. godine za 16 miliona evra plus bonusi. On je za nemački klub odigrao 88 utakmica i postigao je dva gola.

Podsetimo, on je drugi Hrvat koji je ovog leta stigao u Siti. Pre njega Pep Gvardiola doveo je iz Čelsija Matea Kovačića.

BONUS VIDEO: SLALOM ZA NAJLEPŠI GOL: Bukari za "petardu" Zvezde protiv Vojvodine

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave