"ŽAO MI JE ŠTO JE ODABRAO SRBIJU": Bivši trener Lazara Samardžića otvoreno italijanskim medijima

Novosti online

03. 08. 2023. u 13:59

TRENER koji dobro poznaje kvalitete Lazara Samardžića je Mihael Fajhtenbajner sa kojim je sarađivao u Nemačkoj. Upravo je Nemac govorio o kvalitetima veziste italijanskim medijima.

ЖАО МИ ЈЕ ШТО ЈЕ ОДАБРАО СРБИЈУ: Бивши тренер Лазара Самарџића отворено италијанским медијима

Foto: FSS

Iskusni stručnjak Mihael Fajhtenbajner (63), razočaran je zbog činjenice da je Nemačka dozvolila da joj "orlovi" ukradu mladog asa, pogotovo jer se afirmisao u toj zemlji. On je sada selektor olimpijske selekcije Mjanmara, a od 2016. do 2019. radio je upravo sa Samaradžićem.

- Pošto sam Lazaru bio trener u omladinskom pogonu, naravno da mi je bilo žao kada je izabrao Srbiju. Mogao je da bude veliko pojačanje za našu reprezentaciju. S druge strane, mogu i da ga razumem, jer u novoj generaciji imamo odlične ofanzivne veziste, poput Musijale i Virca. Ipak, uveren sam da je čak i u jakoj konkurenciji mogao da se izbori za svoje mesto - rekao je Fajhtenbajner za "Gazetu delo sport".

On je dodao da je Samaradžić ona prava "desetka", po svim fudbalskim karakteristika.

- Tehnički je izuzetno obučen. U Nemačkoj je upravo na toj poziciji bio najbolji, jer je kreativan, ali i posvećen defanzivnim zadacima. Postigao je i značajan broj golova. Primetio sam važan detalj, a to nikako ne treba zanemariti. U svakom trenutku vidi gde se protivnički golman nalazi i kako se kreće. Ume da prepozna momenat, jer odlično čita igru i može da pogodi bukvalno s bilo koje pozicije. To je odlika visoke fudbalske inteligencije, iste one koju demonstrira kada ima loptu u nogama. Vešt je u pronalaženju dobrih rešenja, da primeti slobodnog saigrača, da gurne loptu između linija, čak i kad je pod velikim pritiskom - objasnio je Fajhtenbajner.

Nemac je naglasio da još uvek aktuelni član Udinezea obožava da ima loptu u nogama, jer ga to najviše čini srećnim.

- Dajte mu loptu u noge i on će biti nasmejan. Želi stalno da je ima u svom posedu. Kad je dobio moj poziv, prvih nekoliko dana bio je stidljiv. Ali čim je kročio na teren i počeo da igra, sve je postalo drugačije. Sećam se, morali smo da se spremimo za dva duela protiv Austrije i na poslednjem treningu pred meč sam ga pitao da li je spreman da izvodi prekide. Rekao je da nema problema, da vrlo rado to prihvata. Bio je nov, nije puno pričao, a nije se dvoumio ni sekund oko toga da preuzme odgovornost. I porodica mu je velika podrška, pratili su ga na svakoj utakmici. Oni su divni ljudi, ponosni na njega i karijeru kakvu gradi - poručio je Fajhtenbajner.

Sjajni ofanzivni vezista rođen je u Berlinu, a po ocu Mladenu ima naše korene, dok po dedi nosi srednje ime Vujadin. Prošao je sve mlađe selekcije "pancera", ali je onda odlučio da prihvati poziv Srbije i selektora Dragana Stojkovića Piksija. Za državni tim debitovao je 24. marta ove godine, u kvalifikacionom duelu protiv Litvanije.

BONUS VIDEO: Geri Lineker: Džud Belingem je pravi vođa, napravio je sjajan potez

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)