PREDIVNA FUDBALSKA BAJKA: Grupna faza evropskog fudbala igraće se na Farskim Ostrvima

Novosti online

03. 08. 2023. u 09:08

FUDBAL je igra u kojoj navijači mogu da očekuju neočekivano. Upravo to su i dočekali. Fudbaleri Ki Klaksvika napravili su veliku senzaciju. Oni su u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona bili bolji od švedskog Hakena (4:3 ukupni rezultat), te na taj način uspeli su da obezbede u najmanju ruku grupnu fazu Lige konferencija.

ПРЕДИВНА ФУДБАЛСКА БАЈКА: Групна фаза европског фудбала играће се на Фарским Острвима

Foto: Printskrin

Da podvig bude još veći, šampion Farskih Ostrva u prvom kolu izbacio je šampiona Mađarske - Ferencvaroš. Slavili su u Budimpešti čak 3:0.

Da to nije bila puka sreća pokazao je meč protiv Šveđana. Prvi meč na Ostrvima, protiv Hakena, završen je rezultatom 0:0, pa je o prolasku dalje odlučivao revanš u Švedskoj.

Već na samom startu su gosti pokazali da se ne šale, pa su preko Fredrigsberga, golom u 17. minutu, stigli do prednosta. Ipak, Haken brzo stiže do poravnanja, golom Sane u 24. minutu meča.

Kada je domaćin poveo u 48, golom Lajunija, činilo se da će susret do kraja biti formalnost, ali igrači Klaksvika nisu tako mislili. Fredrigsberg je bio strelac, samo pet minuta nakon gola Lajunija, pa se ušlo u produžetke. I tu je Haken imao prednost, Sadik je pogodio u 105, ali je Abrahamson, autogolom u 109. minutu, poslao meč u penal seriju.

Tanjug/AP

Ključna je bila peta serija, Sundberg je promašio za Haken, dok je Foren pogodio za Klaksvik, i tako omogućio svom timu prolaz u treće kolo, za jednu od najvećih senzacija evropskog fudbala u 21. veku.

Ne samo što će igrati u narednoj rundi, već su ovom pobedom i obezbedili učešće u evropskom takmičenju na jesen, makar kroz Ligu konferencija.

Za nastavak sna i moguće učešće u Ligi šampiona, Ki Klaksvik će morati preko Moldea, šampiona Norveške, koji je bio bolji od Helsinkija.

BONUS VIDEO: Barselona proslavila titule: Hiljade navijača pozdravilo fudbalere i fudbalerke

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)