FSS ORGANIZOVAO FESTIVAL FUDBALA ZA DEVOJČICE: Svetla budućnost ženskog fudbala

Promo

30. 07. 2023. u 10:00

FUDBALSKI savez Srbije organizovao je prvi Festival fudbala za devojčice i okupio gotovo 2.000 učesnika iz cele zemlje. Devojčice uzrasta 5-12 godina uživale su u čarima fudbala i tročasovnom raznovrsnom programu u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

ФСС ОРГАНИЗОВАО ФЕСТИВАЛ ФУДБАЛА ЗА ДЕВОЈЧИЦЕ: Светла будућност женског фудбала

FOTO: FSS

Na otvaranju se prisutnima obratila najpre Ruža Ilić, menadžer za bazični fudbal FSS, pod čijim okriljem se svi programi razvoja ženskog fudbala realizuju.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo što danas stojim pred vama. S jedne strane tu su svi moji saradnici koji vredno rade svakoga dana da obezbedimo svakoj devojčici mogućnost da igra fudbal, tu su reprezentativke koje su trasirale put ka svetlijoj budućnosti i pokazuju da je sve moguće ako dovoljno veruješ, i najvažnije - tu ste sve vi koje je ljubav prema fudbalu dovela danas ovde. Pre dve godine imali smo sjajnu kampanju čije rezultate i danas vidimo, a ja bih vas zamolila da svi uglas ponovimo njenu glavnu poruku - Fudbal je za devojčice - zaključila je na najbolji način svoj govor gospođica Ilić, dok je na stadionu odjekivao slogan.

Gosti FSS povodom Festivala bili su i predstavnici UEFA Alisa Lagonja i Džon Akerli, a bivša reprezentativka Kanade i predstavnica Sektora za ženski fudbal obratila se takođe na otvaranju.

- Impresivno je videti ovako veliki broj devojčica, Fudbalski savez Srbije zaista radi sjajan posao. Budući da sam i sama donedavno aktivno profesionalno igrala, a nekada sam bila samo devojčica koja o tome mašta, kao što ste vi, mogu da potvrdim da fudbal definitivno jeste za devojčice. Želim vam da danas uživate u fudbalu, družite se i zabavljate. Vidimo se na terenu - poručila je menadžerka projekta UEFA Dizni Plejmejkers.

Pre početka zvaničnog programa brujao je ceo glavni stadion, zagrljene devojčice pevale su himnu Republike Srbije, baš kao što to čini ženska reprezentacija koja tu igra svoje zvanične mečeve, a potom je odjekivao zajednički pozdrav sa jasnom porukom - Fudbal je za devojčice!

Jelena Čanković, Jovana Damnjanović, Milica Mijatović, Violeta Slović, Marija Ilić, Dejana Stefanović, Tijana Filipović, Andrijana Trišić, Marija Ilić i Sara Pavlović - krem srpskog ženskog fudbala koja predstavlja sadašnjost, gledala je oči u oči devojčice koje predstavljaju budućnost.

Osim podrške Festivalu fudbala za devojčice, srpske reprezentativke okupile su se još jednim sjajnim povodom. U okviru svoje edukacije za trenersku B licencu, u ulozi trenera vodile su "Fudbalski tobogan" - inovativni koncept koji takmičenje u fudbalskim umećima kombinuje sa igrama sposobnosti, veština i razmišljanja.

Uz glavni stadion, nije postojao kutak Sportskog centra FSS koji nije bio ispunjen nasmejanim devojčicama i fudbalskim loptama i rekvizitima. Najmasovniji program bazičnog fudbala pod nazivom "Igrajmo fudbal", okupio je devojčice školskog uzrasta koje su uživale u fudbalskim i edukativnim aktivacijama, dok je teren do njih Institut za ženski sport Marine Maljković sprovodio svoje aktivnosti sa devojčicama iz programa "Besplatnih škola fudbala za devojčice" koji u saradnji sa FSS realizuju.

Posebna zabava dešavala se unutar centra gde su najmlađe učesnice predškolskog uzrasta pokazivale šta su to naučile kroz program UEFA Dizni Plejmejkers. Mnoštvo šarenih lopti i markera kotrljalo se u sportskoj sali, dok je sa strane dominirao zvuk drvenih bojica kojima su devojčice crtale omiljene junake iz crtanih filmova "Neviđeni", "Ledeno kraljevstvo" i "Moana", uz čiju magiju su kroz program "Plejmejkers" zavolele fudbal i učile njegove osnovne elemente. Uz sve aktivnosti u sali, imale su priliku da uživaju u predstavi pod nazivom "Fudbal je za devojčice" u izvedbi Putujućeg pozorišta Meri Popins, družeći se i igrajući sa malim glumcima iz pančevačkog pozorišta "Glumionica".

Nasmejanih lica, prepune utisaka, novih drugarica i sa još većom željom da nastave da igraju fudbal - devojčice su se vratile svojim kućama.

Od Subotice do Vranja pričaće se svuda - Fudbal je za devojčice!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu