UEFA IZBACILA JUVENTUS IZ EVROPE: Dušan Vlahović dobija zeleno svetlo za hitan transfer

Novosti online

28. 07. 2023. u 19:50

Fudbalski klub Juventus trebao je da igra kvalifikacije za Ligu konferencije, ali ga na međunarodnoj sceni u sezoni 2023/2024 neće biti.

УЕФА ИЗБАЦИЛА ЈУВЕНТУС ИЗ ЕВРОПЕ: Душан Влаховић добија зелено светло за хитан трансфер

FOTO: Tanjug/AP

Naime, UEFA je izbacila Juventus iz evro-kupova na godinu dana, zbog kršenja pravila o finansijskom fer-pleju, a kaznila je italijanskog fudbalskog giganta i sa 20 miliona evra, s tim da je polovina te sume uslovna kazna, odnosno biće plaćena ako Juve u naredne tri godine bude napravio sličan prekršaj.

Podseitmo, Juventus je prošlu sezonu u Seriji A završio na sedmom mestu, nakon što mu je oduzeto deset bodova zbog malverzacija oko transfera. Da nije bilo te kazne, čuveni klub bi sa trećeg mesta izborio plasman u Ligu šampiona, dok je ovako imao tek obezbeđene kvalifikacije za Ligu konferencija.

Umesto "stare dame", koja će godinu dana biti bez međunarodnih takmičarskih mečeva, u pomenuto, treće po snazi nadmetanje klubova pod okriljem UEFA ići će Fiorentina, koja je u minulom šampionatu Italije bila osma.

Inače, imajući u vidu da su italijanski mediji nedavno pisali kako bi srpski golgeter Dušan Vlahović mogao da promeni klub ovog leta, ali da dobar deo te odluke čelnika Juvea zavisi i od toga da li će klub igrati na evro-sceni ili ne, ova diskvalifikacija od strane evropske kuće fudbala predstavlja jedno malo "zeleno svetlo" za transfer našeg reprezentativca.

Podsetimo, uz Vlahovića, u Juventusu igra još jedan član "orlova", levo krilo Filip Kostić.

UEFA kaznila i Čelsi

Zbog nekompletne dokumentacije, kažnjen je i Čelsi, i to sa deset miliona evra.

Londonski "plavci" su platili preko 700 miliona evra za dovođenje 19 novih igrača otkako je u maju klub preuzeo novi vlasnik, Tod Boeli, ali je kazna izrečena za period od 2012. do 2019, kada je Čelsijem upravljao Roman Abramovič, javlja britanski javni servis, Bi-Bi-Si (BBC).

Bonus video: VELIKA FRKA NA MARAKANI: Ružne scene obeležile kraj 169. "večitog derbija"

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!