NAJČUDNIJI TRANSFER GODINE! Iz Lige šampiona u najboljim godinama prešao u Cvajtu

Novosti online

20. 07. 2023. u 08:04

Sinoć je i zvanično realizovan jedan od čudnijih poslova ovog leta: ne tako davno jedan od najboljih bekova Bundeslige - Marcel Halstenberg (31), prešao je iz RB Lajpciga u redove drugoligaša Hanovera.

НАЈЧУДНИЈИ ТРАНСФЕР ГОДИНЕ! Из Лиге шампиона у најбољим годинама прешао у Цвајту

Foto AP

Treba istaći da se nije radilo o klupskoj nameri da ga proda, već o izraženoj želji samog igrača?!

Ako u obzir uzmemo da je Halstenberg rođen u Hanoveru, a da kao mlad nije dočekao da zaigra za prvi tim, jer je već sa 19 godina prešao u Borusiju iz Dortmunda, nekog rezona ima; tu bismo možda i mogli da pronađemo njegove razloge. Međutim, ako znamo da mu je tek 31, odnosno da i dalje može da igra na vrhunskom nivou, te da ga je sa RB Lajpcigom čekala nova avantura u Ligi šampiona, onda ovaj transfer zaista možemo da okarakterišemo u najmanju ruku kao čudan.

Nije potrebno posebno isticati na kakvo je oduševljenje navijača iz njegovog rodnog grada ova odluka naišla. Nedeljama unazad govorilo se o mogućnosti da Halstenberg pojača Hanover, ali malo ko je verovao da će do toga zaista i doći.

Posebno nakon što su u Lajpcigu konstantno tvrdili kako nemaju nameru da se odreknu momka s kojim su bitke vojevali još u Cvajti.

Na kraju, očito da je Halstenbergova želja bila toliko velika da su Maks Eberl i njegovi saradnici popustili. Odredili su simbolično obeštećenje (oko 700.000 evra) i poželeli sreću igraču koji je boje Red Bulovog kluba branio od 2015. godine.

Kao nekadašnji reprezentativac Nemačke (devet utakmica) i čovek koji je odigrao preko 150 bundesligaških mečeva, odnosno 28 u Ligi šampiona, Marcel Halstenberg biće uz Maksa Kruzea (Paderborn) najveća zvezda u Cvajti u predstojećoj sezoni.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)