DETE ČELSIJA U MANČESTERU: Mladi fudbaler nakon 18 godina napustio ''Stamford bridž''

Novosti online

05. 07. 2023. u 12:30

Dosadašnji fudbaler Čelsija Mejson Maunt potpisao je ugovor sa Mančester junajtedom do juna 2028. godine uz mogućnost produženja na još jednu sezonu, saopštio je danas klub sa Old Traforda.

ДЕТЕ ЧЕЛСИЈА У МАНЧЕСТЕРУ: Млади фудбалер након 18 година напустио Стамфорд бриџ

FOTO: Tanjug

Maunt, koji je prošao Čelsijevu akademiju, proveo je u londonskom klubu 18 godina, dok je dve sezone proveo na pozajmicama u Derbiju i Viteseu.

Pregovori dva kluba trajali su nedeljama, a britanski mediji navode da je Mančester junajted platio Čelsiju oko 70 miliona evra obeštećenja sa bonusima. Maunt (24) će u klubu sa "Old Traforda" da ima nedeljnu platu od 300.000 funti.

U saopštenju Mančester junajteda se podseća da je Maunt odigrao 279 mečeva za Čelsi i postigao 58 golova uz 53 asistencije i da je sa londonskim klubom osvojio tri trofeja.

- Nikada nije lako napustiti klub u kome ste odrastali, ali Mančester junajted pruža uzbudljiv novi izazov za narednu fazu moje karijere. Znam koliko je Mančester jak, pošto sam igrao protiv ovog kluba. Jedva čekam da budem deo grupe, koja će da se bori za velike trofeje. Ja sam veoma ambiciozan. Znam kako je neverovatan osećaj osvojiti velike trofeje i šta je potrebno za to. Daću sve od sebe da to ponovo doživim u Mančester junajtedu - rekao je Maunt za zvanični sajt Mančester junajteda.

Maunt je za reprezentaciju Engleske odigrao 36 mečeva i postigao je pet golova.

On je šesti fudbaler koji je napustio Čelsi u letnjem prelaznom roku posle Kaija Haverca, Matea Kovačića, Eduarda Mendija, Kalidu Kulibalija i Rubena Loftusa-Čika.

BONUS VIDEO: Partizan je šampion ABA lige

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)