HORSKI VREĐALI JABUSELEA: Španska ACB liga izdala saopštenje zbog uvreda navijača Huventuda na račun Francuza

Novosti online

11. 06. 2023. u 12:19

Španska ACB liga izdala je danas saopštenje u kom oštro osuđuje uvrede navijača Huventuda na račun košarkaša Reala Geršona Jabuselea.

ХОРСКИ ВРЕЂАЛИ ЈАБУСЕЛЕА: Шпанска АЦБ лига издала саопштење због увреда навијача Хувентуда на рачун Француза

Foto Tanjug

- ACB izražava duboko žaljenje zbog skandiranja navijača tokom meča Huventud - Real, u kojem je posebno ciljan Geršon Jabusele. Sudije su snimile incidente i to su napisale u izveštaju, a protiv navijača će se podneti i prijava koju će ispitati komisija takmičenja. ACB liga će podneti izveštaj i u agenciji za borbu protiv nasilja - navedeno je u saopštenju.

Jabusele se našao na udaru iako ovog puta nije on bio taj koji je izazvao incident, već centar Huventuda Ante Tomić. Hrvatski centar igrao je leđima protiv Francuza, a onda ga je prilikom okreta udario laktom u glavu. Jabusele je pao kao pokošen, a kad se pridigao, odmah se povukao i odbio sukob, dok je Tomić zaradio nesportsku ličnu grešku. Posle toga su navijači domaće ekipe horski vređali Jabusela i to se ponovilo u nekoliko navrata. 

Navijači Huventuda su vređali Jabuselea i pre incidenta, a na tribinama je bilo i transparenata sa porukama da Francuzu nije mesto na parketu već u ringu, jasno aludirajući na njegov sramni rvački napad s leđa na košarkaša Partizana Dantea Eksuma tokom četvrfinalne serije Evrolige. 

BONUS VIDEO: ONI SU NAŠ PONOS! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)