DRUGA VREMENSKA ZONA: Najbolji strelci Lige šampiona odlaze sve dalje iz Evrope

Novosti online

11. 06. 2023. u 08:30

SVE što valja i vredi u evropskom fudbalu polako se seli u toplije i peščanije krajeve. Saudijska Arabija i Florida u Americi odvode sa Starog kontineta fudbalske junake i ikone koje će da od sada uveseljavaju navijače kojima je fudbal manje poznat sport.

ДРУГА ВРЕМЕНСКА ЗОНА: Најбољи стрелци Лиге шампиона одлазе све даље из Европе

FOTO: Tanjug/AP

Fudbal i Liga šampiona (čije je finale Mančester siti - Inter odigrano sinoć) su golovi, radost, tuga, veliki srebrni pehar i stotine miliona nagrada, junaka, tragičara i vrhunskih golgetera. Precizna statistika kaže da je Kristijano Ronaldo na vrhu liste strelaca svih vremena Kupa šampiona i Lige šampiona. Slavni Portugalac je postigao čak 140 golova u ovom takmičenju, a iza njega je Lionel Mesi sa 129 golova. Skoro blizu "stotke" je Robert Levandovski koji je 91 put tresao mrže, a Karim Benzema 71...

Ovde "oči bode" jedan vrlo zanimljiv detalj. Od četvorice pomenutih iz vrha liste strelaca svih vremena u Ligi šampiona, čak trojica više nisu u Evropi. Na Starom kontinentu je samo golgeter Barselone, a nekada Bajerna, Robert Levandovski. Kristijano Ronaldo je već pola godine u Al Nasru iz Saudijske Arabije, Lionel Mesi je prošle nedelje potpisao za Inter iz Majamija, a Karim Benzema je za lepu sumu petrolejskih dolara postao novi član Al Itihada i potvrdio da je Saudijska Arabija izgleda stvarno Meka i Medina za fudbalske zvezde na zalasku karijere. Kad je Lionel Mesi u pitanju, možda su u najvećem gubitku navijači iz Evrope, jer vremenska razlika većine evropskih zemalja i Majamija je čak "minus sedam", dok će ljubitelji Ronalda i Benzeme moći mnogo lakše da se prilagode gledanjima televizijskih prenosa Al Nasra i Al Itihada, pošto je vremenska razlika sa Saudijskom Arabijom gotovo identična kao i srednjoevropsko vreme.

Ali zato cela Argentina može da uživa u gledanju Mesija jer je samo sat vremena razlike između Floride i njegove rodne zemlje.

Mbape ispred Halanda

PREDVODNICI mladih fudbalera, koji su se pod svetlima velikih terena pojavili kao generacija posle Ronalda i Mesija su Kilijan Mbape i Erling Haland... Francuz i Norvežanin tresu mreže u Ligi šampiona "kao matori", Mbape je pogađao 40 puta, Haland 35. Među igračima sa manje od 30 godina, sledeći na listi pogodaka je Sterling - 27 puta.

TOP 10

1. Kristijano Ronaldo 140

2. Lionel Mesi 129

3. Robert Levandovski 91

4. Karim Benzema 90

5. Raul Gonzales 71

6. Rud van Nistelroj 56

7. Tomas Miler 53

8. Tijeri Anri 50

9. Zlatan Ibrahimović 48

10. Andrej Ševčenko 48

* Golovi u LŠ.

BONUS VIDEO: VATROMET, BAKLjE KAO NIKAD PRE... Kad "Meraklije" i Niš slave 100. rođendan Radničkog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)