ŠAHOVSKI PROTIV NOVAKA: Karen Hačanov kaže da ima taktiku za igru protiv Đokovića

Protiv Novaka treba igrati dobar šahovski meč da bi ga pobedio. Tako se rečima poigrao Karen Hačanov, kao oprobani ljubitelj drevne igre, u najavi duela na Rolan Garosu koji će biti održan u utorak.

ШАХОВСКИ ПРОТИВ НОВАКА: Карен Хачанов каже да има тактику за игру против Ђоковића

Foto: Goran Čvorović

- Neću vam odavati svoje šahovske poteze, inače ćete mu sve preneti! – našalio se Rus, a onda nastavio u ozbiljnom tonu. – On je jedan od najtežih protivnika. Ne možete da računate na to da neće biti prisutan. U isto vreme imam krajnje poštovanje, ali sam i fokusiran na to da uradim nešto dobro, pa ćemo videti da li će mi to poći za rukom ovog puta.

Hačanov je najavio da će se dobro pripremiti:

- Analizraću s timom šta možemo bolje da uradimo. Gledaćemo neke njegove mečeve i poene, a onda napraviti plan.

Ističe, istovremeno, da se mnogo toga posle polufinala na Ju-Es openu promenilo u njegovoj glavi i mentalnom sklopu.

- Video sam da mogu da napravim korak napred. Ponekad ste samouvereni, verujete u sebe i znate kako nešto da uradite, ali i dalje želite da vidite rezultat da biste to potvrdili. Sada samopouzdanje ostaje, posle koraka napred koji sam osetio na Ju-Es Openu – kaže Hačanov.

Trenutno ne želi da analizira svoj dosadašnjih uspeh na ovom tunriru.

- Stvari idu sve bolje i bolje, zar ne? Ali, u isto vreme ne možete da budete zadovoljni rezultatom, dok ste na turniru. Idete napred, ali možete da se opustite tek kada ga završite. Do tada se fokusirate samao na sledeće mečeve i protivnike, i samo pokušavate da date od sebe najbolje što možete – zaključio je Rus.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)