STRAŠNI SITI U FINALU LIGE ŠAMPIONA: "Građani" razbili Real, Evropa dobija novog prvaka (VIDEO)

Novosti online

17. 05. 2023. u 22:50

MANČESTER siti očitao je lekciju fudbala Real Madridu. "Građani" su u revanš meču polufinala Lige šampiona pobedili "kraljeviće" na "Etihadu" sa 4:0 (prvi meč 1:1) i samo jedan stepenik im je ostao da pređu kako bi se popeli na krov Evrope.

СТРАШНИ СИТИ У ФИНАЛУ ЛИГЕ ШАМПИОНА: Грађани разбили Реал, Европа добија новог првака (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Čekaju navijači prvaka Engleske da klub konačno osvoji elitno takmičenje. Po svemu prikazanom čini se da će ova 2023. godina biti rezervisana za to. Ipak, ostala je još jedna prepreka u vidu milanskog Intera.

Ono što su izabranici Pepa Gvardiole odigrali u prvom poluvremenu retko se viđa. Totalno su nadigrali rivala, a španski velikan je delovao kao dosta slabiji klub, baš kao da nije rekorder po broju osvojenih Ligi šampiona (14).

Bilo je samo pitanje vremena kada će Siti otključati bravu odličnog Tiba Kurtoe. To se desilo u 23. minutu kada je Bernardno Silva golom krunisao sjajnu asistenciju Kevina de Brujnea. Nisu "građani" tu stali, nastavili su da gaze, pa je Portugalac u 38. minutu duplirao vođstvo.

Jedino što su gosti uradili u prvom poluvremenu bio je udarac iz daljine Tonija Krosa. Imao je tada domaćin dosta sreće pošto je prečka zaustavila šut Nemca.

Koliko je Siti bio dominantan u prvih 45 minuta najbolje se ogleda u tome da je odnos u udarcima ka golu bio čak 13:1 i pravo je čudo kako još neka lopta nije završila iza leđa belgijskog čuvara mreže.

Real je nešto žustrije ušao u drugo poluvreme, ali to nije bilo dovoljno da se ugrozi Ederson. Pokušavali su nešto da urade Karim Benzema, Vinisijus Žunior, Luka Modrić... no ovo nije bilo njihovo veče.

Do kraja utakmice viđena su još dva pogotka. Najpre je Eder Militao postigao autogol. Brazilac je posle centaršuta De Brujnea iz slobodnog udarca skrenuo loptu u mrežu.

Potom je mladi Argentinac Hulijan Alvarez, samo što je ušao u igru, u nadoknadi vremena pogodio za 4:0 posle sjajne asistencije Fodena i potpuno uništio "kraljevski klub".

Siti će 10. juna pokušati da dođe do prve titule šampiona Evrope, a Inter treće. Meč za trofej igra se u Istanbulu.

Mančester siti - Real Madrid 4:0 (2:0)

Stadion: "Etihad". Gledalaca: 52.313. Sudija: Simon Marčinjak (Poljska). Strelci: Silva 23, 37, Militao 76 ag, Alvarez 91. (Siti).

Mančester siti (3-2-4-1): Ederson - Voker, Dijaz, Akanđi - Stouns, Rodri - Silva, De Brujne (od 84. Foden), Gundogan (od 79. Marez), Griliš - Haland (od 89. Alvarez).

Real Madrid (4-3-3): Kurtoa - Karvahal (od 80. Lukas Vaskez), Militao, Alaba, Kamavinga (od 80. Čuameni) - Valverde, Kros (od 70. Asensio), Modrić (od 63. Ridiger) - Ridrigo (od 81. Sebaljos), Benzema, Vinisijus Žunior.

Drugo poluvreme: Siti - Real 4:0

90+3' - Kraj utakmice! Mančester siti je u finalu Lige šampiona.

90+1' - Samo što je ušao na teren gol je postigao Hulijan Alvarez. Fil Foden je poslao sjajnu loptu po zemlji i ostavio samog Argentinca ispred Kurtoe i ovome nije bilo teško da ga matira.

76' - Katastrofa Reala u Engleskoj. Autogol je postigao Eder Militao. Brazilac je posle centaršuta Kevina de Brujnea skrenuo loptu iza leđa Belgijanca na golu "kraljevića".

73' - Prva velika prilika za Siti u drugom delu. Sjajno je Gundogan petom proigrao Halanda čiji udarac iz odlične pozicije je zaustavio odlični Kurtoa.

FOTO: Tanjug/AP

64' - Pokušavaju "kraljevići" da ugroze Edersona, ali za sada to ne uspevaju. Imaju više loptu u nogama i igraju bolje nego u prvom delu meča, no to nije dovoljno da se bilo šta promeni.

51' - Sjajan šut Alabe iz slobodnog udarca. Ipak, fanstatično je reagovao Ederson i spasao je "građane".

50' - Dosta bolje je Real ušao u drugi deo meča. Već sada su konkretniji nego tokom celog prvog poluvremena. Prvi žuti karton pokazao je Simon Marčinjak, u njegovoj beležnici se našao Ruben Dijaz.

46' - Počelo je drugo poluvreme. Nijedan trener nije ništa menjao.

Prvo poluvreme: Siti - Real 2:0

45+1' - Madriđani ne znaju šta ih je snašlo. Totalna dominacija Sitija u prvom poluvremenu. Ona se najbolje ogleda u tome da je odnosu u odarcima ka golu rivala 13:1.

37' - Duplirao je Siti prednost. Opet je strelac Bernardno Silva. Najpre je pokušaj Gundogana izblokiran, potom je Portugalac stigao prvi do lopte i glavom je poslao iza leđa Tiba Kurtoe.

FOTO: Tanjug/AP

35' - Uthinuo je "Etihad" na kratko. Raspalio je po lopti Toni Kros sa nekih 25 metara, a domaćin je imao dosta sreće pošto je Nemac pogodio prečku.

33' - Tek posle pola sata fudbala, Real je ozbiljnije pokušao da ugrozi gol rivala. Rodrigo je gurnuo u prostor loptu za Benzemu, ali je Ederson bio brži od Francuza.

23' - Apsolutno zasluženo je Siti došao do prednosti. De Brujne je fantastično proigrao Benarnda Silvu kome nije bilo teško da iz izgledne pozicije zatrese mrežu rivala.

22' - Čudesni Kurtoa. Svi prisutni na stadionu "Etihad" videli su kako se mreža trese, ali je Belgijanac sjajno reagovao i izvadio loptu praktično iz gola nakon pokušaja glavom Halanda. Real u prvoj polovini prvog poluvremena nije nijednom prešao na polovinu rivala.

13' - Velika prilika za Siti. Džek Griliš je sjajno centrirao, Haland je šutirao glavom. Udarac je zaustavio Kurtoa, a onda je sa gol linije David Alaba izbacio loptu.

FOTO: Tanjug/AP

9' - Real ne zna šta ga je snašlo. Siti napada svim silama. Haland i Rodrdi su zapretili, ali i dalje nema promene rezultata. Madriđani su za sada u veoma podređenom položaju.

7' - Novi dobar napad "građana". Prošao je De Brujne po desnoj strani, pokušao je da pronađe Halanda, dobro je bio postavljen Eder Militao koji je uspeo da raguje ispred Norvežanina. Na kraju je loptu bez problema pokupio Kurtoa.

4' - Probao je iz velike daljine Kajl Voker. Ipak, njegov udarac nije bio dobar pa je lopta otišla visoko preko gola "kraljevića".

3' - Domaćin je od starta preuzeo posed i pokušava kroz pas igru da dođe do gola koji čuva Tibo Kurtoa.

1' - Počeo je spektakl na "Etihadu".

Uoči meča:

Nema dileme da će ljubitelji fudbala širom sveta pratiti dešavanja na "Etihadu" s obzirom na to da se dve vrhunske ekipe bore za odlazak u finale.

Prva utakmica u Madridu završena je bez pobednika (1:1), pa se sigurno očekuje dobar fudbal u drugom susretu.

Izabranici Pepa Gvardiole nalaze se u fanstastičnoj formi. Oni su gorčinu poraza poslednji put osetili još 5. februara kada su izgubili do Totenhema sa 1:0.

Podsetimo, pobednik ovog meča u finalu koje se igra 10. juna u Istanbulu odmeriće snage sa Interom koji je bio bolji od Milana.

Sastavi timova:

Mančester siti (3-2-4-1): Ederson - Voker, Dijaz, Akanđi - Stouns, Rodri - Silva, De Brujne, Gundogan, Griliš - Haland.

Real Madrid (4-3-3): Kurtoa - Karvahal, Militao, Alaba, Kamavinga - Valverde, Kros, Modrić - Ridrigo, Benzema, Vinisijus Žunior.

BONUS VIDEO: KAGNA POGODIO GOL TSC-A: Ovako je Kanga doveo Zvezdu do prednosti

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE KAO DA SMO OSVOJILI PEHAR! Gasperini nakon izbacivanja Liverpula iz Lige Evrope