"ZNAM DA MOGU BOLJE": Novak Đoković otkrio kako će se spremati za Rolan Garos (FOTO)

Novosti online

17. 05. 2023. u 17:45

NOVAK Đoković poražen je u četvrtfinalu Rima od Holgera Runea. On je na konferenciji za medije posle meča pohvalio Danca koji sada vodi u međusobnim duelima protiv Srbina sa 2:1.

ЗНАМ ДА МОГУ БОЉЕ: Новак Ђоковић открио како ће се спремати за Ролан Гарос (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Trenutno sedmi igrač sveta je trijumfovao sa 6:2, 4:6, 6:2, a u narednoj rundi će igrati protiv pobednika meča Kasper Rud - Francisko Serundolo.

- Spori uslovi. Ovo je verovatno najhladniji turnir u Rimu. Bilo je mnogo kiše. Holger je veoma talentovan i dinamičan igrač, dobar ol-raund igrač. Bio je mnogo bolji od mene danas. Loše sam počeo treći set, i tu je meč prelomljen. Holger je sačuvao nerve i uspeo da pobedi - rekao je Đoković, a prenosi "Sport klub".

Novinare je zanimalo da li Nole ima samopouzdanja pred Rolan Garos?

- Da - kratko je odgovorio Srbin.

Zanimljiv odgovor je imao Đoković na pitanje koji bi savet dao Runeu.

- Pitajte njega za savete, dvaput me je dobio. Nemam savete za njega, zaista igra jako dobro.

Otkrio je potom kako će se pripremati za drugi grend slem u sezoni.

- Ništa, treniraću i spremiću se za najbitniji turnir sezone na šljaci. Znam da mogu bolje i da mogu da podignem nivo igre i fizičke spreme. Nadam se da će to biti slučaj i radiću na tome.

Jedno od pitanja koje je dobio odnosilo se na to da li će ovo biti najotvoreniji Rolan Garos?

- Zavisi od toga da li će Nadal igrati. Naravno, tu su i Alkaraz i Rune, oni su sada u konkurenciji za titulu. Nova generacija je tu – Alkaraz će ponovo biti prvi igrač sveta, igra izvanredan tenis. Dobro je za naš sport da imamo nova lica i nove momke koje dolaze. To je normalno, čeka se taj trenutak kada će doći smena generacija. Ja pokušavam da se nosim sa svima njima i trudiću se. Zadovoljan sam svojom karijerom, ali i dalje mi je plan da idem napred, pa ćemo videti koliko ću uspeti da doguram.

Govorio je i o potencijalnom stavljanju krova na Centralnom terenu u Rimu.

- To je debata pred svaki turnir. To je velika investicija. Ne znam kakav je plan organizatora u Rimu. Teško je dobiti dozvole za građevinske radove u Rimu, teško je dobiti dozvole u ovom gradu da se nešto menja. Ovo je bila jedna od onih godina kada morate da prihvatite da će biti dosta promena u rasporedu.

Potom je još jednom analizirao duel sa mladim danskim teniserom.

- Ima mnogo detalja kada je u pitanju kiša, ne želim da ispadne da tražim izgovore za svoj poraz. Holger je bio bolji igrač, a ja sam imao fizičkih poteškoća u prvom setu. Uspeo sam da pronađem zadovoljavajući nivo igre. Uhvatio sam zalet, ali kiša je to prekinula... Nije to nešto što se prvi put događa. To nekada utiče na vas, a nekad ne. Rune se bolje snašao. On igra jako brzo – kompletan je. Dobro se brani i opasan je u napadu, naročito je nezaustavljiv i eksplozivan kada uhvati zalet. Ima i odličan ritern – u prvom gemu trećeg seta imao je tri fantastična riterna meni u noge. Zasad nema mnogo iskustva, ali stiče ga iz nedelje u nedelju na velikim mečevima. Ipak, grend slemovi su drugačiji - zaključio je Đoković.

Podsetimo, Rolan Garos na programu je od 28. maja do 11. juna.

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić