POSLE ČETVRTFINALA KUPA SRBIJE SVE POZNATO OKO EVROPSKIH VIZA: Kvintet po tabeli ide na međunarodnu scenu

Novosti online

05. 05. 2023. u 12:18

SRBIJA će u novoj evropskoj sezoni imati pet predstavnika i svi oni će stići na međunarodnu scenu po redosledu sa tabele Superlige. Preciznije, prvih pet klubova sa vrha našeg elitnog ranga su overili evropsku vizu, a za sve osim šampiona Crvene zvezde uticaj na status u takmičenjima pod okriljem UEFA imaće završnica u Kupu Srbije.

ПОСЛЕ ЧЕТВРТФИНАЛА КУПА СРБИЈЕ СВЕ ПОЗНАТО ОКО ЕВРОПСКИХ ВИЗА: Квинтет по табели иде на међународну сцену

FOTO: M. Vukadinović

Da podsetimo, zahvaljujući uspesima večitih rivala prethodnih godina u Evropi našu zemlju će ovog leta i jeseni predstavljati pet klubova. Jedino što je nepromenljivo u finišu dva domaća takmičenja je da će Crvena zvezda igrati u grupnoj fazi Lige šampiona. Drugoplasiranog očekuju dva kvalifikaciona kruga na putu do elite, a šanse da se domognu "kote dva" imaju bukvalno sva četiri preostala pretendenta na pozicije koje donose Evropu. U slučaju eliminacije u trećem kolu kvalifikacija ili plej-ofu LŠ srpski vicešampion će završiti u grupnoj fazi Lige Evrope.

Trećeplasirani tim počinje borbu za prestiž i odličan finansijski "kolač" od plej-ofa Lige Evrope i ukoliko taj jedan pokušaj bude neuspešan automatski će postati član grupne faze Lige konferencije. Četvrtoplasirana i petoplasirana ekipa po tabeli Superlige za razliku od tri prvoplasirane nema zagarantovanu grupnu fazi nekog od tri evropska takmičenja već će morati da startuje u kvalifikacijama Lige konferencije. Četvrtog očekuju dva filtera, dok će petoplasirani tim započeti evropsku misiju u drugom kolu što znači da ga grupna faza očekuje tek ukoliko eliminiše tri rivala.

Ono što jedino može da "iskrivi" tabelu je rasplet u Kupu Srbije, pošto bi osvajanje trofeja od strane npr Vojvodine moglo da utiče na raspored evropskih viza. Ukoliko "lale" ponove podvig iz 2020. i podignu trofej, a prvenstvo završe na poziciji gde se trenutno nalaze (peto mesto), trećeplasirani i četvrtoplasirani bi u tom slučaju bili učesnici kvalifikacija Lige konferencije od trećeg, odnosno drugog kola.

Žreb polufinala u utorak

U ZAVRŠNICI masovnijeg domaćeg takmičenja ostali su Crvena zvezda, TSC, Vojvodina i Čukarički. Žreb za polufinale Kupa Srbije planiran je za utorak 9. maj i neće biti dirigovan tako da svako može da se sastane sa svakim.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)