NAPULJ JE SPREMAN ZA SPEKTAKL! Ceo grad je na nogama, titulu čekaju od ''besmrtnog'' Maradone, a ukoliko je danas osvoje ući će u istoriju

Novosti online

30. 04. 2023. u 08:55

Napoli bi danas mogao i matematički da osigura treću titulu prvaka Italije, prvu još od Maradone, kada im je gotov sam doneo naslov šampiona.

НАПУЉ ЈЕ СПРЕМАН ЗА СПЕКТАКЛ! Цео град је на ногама, титулу чекају од бесмртног Марадоне, а уколико је данас освоје ући ће у историју

FOTO: EPA

Erupcija navijačkog ludila sprema se u Italiji. Napoli u 32. kolu Serije A pobedom protiv Salernitane može da osigura Skudeto, uz uslov da Lacio ne pobedi Inter.

Napoli bi tako postao prva ekipa u istoriji Serije A koja je postala prvak šest kola pre kraja prvenstva.

A Napulj je itekako spreman za proslavu treće titule šampiona Italije u istoriji kluba. Skudeto im je doneo Dijego Armando Maradona 1987. i 1990., zbog čega legendarni Argentinac ima besmrtni status na jugu Italije. Baš zbog toga, prikladno je što Napoli igra na domaćem terenu protiv Salernitane, odnosno na stadionu Dijega Maradone.

FOTO: EPA

- Napoli je, u fudbalskom smislu, bio bliže drugoj ligi nego osvajanju Skudeta - jednom se prilikom prisetio Maradona.

- Znao sam da ću se tamo mučiti, i to puno. Ali takođe sam znao da što je nešto teže, to mi se više sviđa. Motivisaniji sam i igram bolje ako neko sumnja u mene ili u nas - pričao je legendarni Argentinac

Istina, ništa u vezi Napolija nije bilo impresivno pre dolaska Maradone. Ovaj klub iz južne Italije jedva je ostao u prvoj ligi u sezonama 1982/83. i 1983/84. Onda je u klub stila ''Božija ruka'', a italijanska liga, koja je u to doba bila najsnažnija na svetu, pokorila se Argentincu.

epa

Maradona i Napoli postali su simbioza. 

- Osetio sam pravu njihovu ljubav. Napoli je bio lud grad, bili su jednako ludi kao ja, a fudbal im je bio život. Tamo me puno toga podsetilo na moje korene. Bilo je štrajkova glađu, a neki su se vezali za ogradu na stadionu i molili da dođem u klub. Kako sam mogao da ih izneverim? - Piše u autobiografiji Maradone.

Danas, navijači Napolija u nebesa dižu dva fudbalera, a to su - Kviča Kvarackhelija i Viktor Osimen, dva najzaslužnija igrača što je Napoli, koliko već danas, novi šampion Italije.

Utakmica protiv Salerna je na programu danas od 15 časova.

BONUS VIDEO: MADRID TO NE PAMTI: "Grobari" napravili feštu u prestonici Španije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)