HARI MEGVAJER, ŽIVA LEGENDA SEVILJE: Kakvi rezultati Lige Evrope i Lige konferencija! I Srbi su polufinalisti (VIDEO)

Novosti online

20. 04. 2023. u 23:05 >> 23:42

POSLE Lige šampiona, u četvrtak je spuštena zavesa na četvrtfinale preostala dva evropska fudbalska kupa. I to kako.

ХАРИ МЕГВАЈЕР, ЖИВА ЛЕГЕНДА СЕВИЉЕ: Какви резултати Лиге Европе и Лиге конференција! И Срби су полуфиналисти (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Krenimo redom, od drugog po snazi nadmetanja, Lige Evrope.

Polufinalisti su postajalio poznati na interesante načine, a posebno je zanimljiv bio megdan u Sevilji.


Na prepunom stadionu "Sančez Pichuan", u kome su skoro svi došli u belim majicama i priredili atmosferu za pamćenje, Mančester junajted nije poklekao zato što je publika bila bučna i tako bila 12 igrač, već zato što je domaćin, u jednom momentu, stvarno imao 12 "svojih" na terenu.


Bio je to osmi minut, kada je golman Junajteda David de Hea dodao loptu pravo ispred sebe, štoperu Hariju Megvajeru, koji je loptu upravo i tražio.

Hari Megvajer, po sredini, ispred šesnaesterca, traži loptu od golmana Junajted De Hee / FOTO: Printscreen/Streamable.com

Ali, nije shvatio momak sa kapitenskom trakom slavnog kluba da su, dok je pokazivao rukom da mu golman vrati loptu, ka njemu istog časa kreću tri igrača Sevilje.


Jedan je bio između njega i De Hee, a dvojica su mu stizala s leve i s desne strane.

Iako je sekund ranije pogledao iza sebe, ka centru, i mogao da vidi da do sredine igrališta "nema žive duše" - loptu koju mu je golman poslao nije propustio, da ka centru nastavi da ide, pa i on za njom (čime bi iza sebe ostavio pomenuti Seviljin trio) - rešio je da doda levo od sebe, a desnom beku Junajteda, Van-Bisaki.

Greška Megvajera - proba da doda loptu levo od sebe, desnom beku Junajteda / FOTO: Printscreen/Streamable.com

Bio je to poklon kakav je Sevilja sanjala (VIDEO).


Lamela, koji je već bio jako blizu Megvajera, uspeo je da uklizavanjem poremeti planove kapitena gostiju, dodavanje je presekao što je njegov kolega koji je dolazio s desnog krila, En Nesiri, iskoristio da loptu uzme i, sekund kasnije, matira golmana giganta iz Mančestera.

El-Nesiri šutira za 1:0 na revanš utakmici Sevilja - Mančester junajted / FOTO: Printscreen/Streamable.com


Od tog šoka, Junajted se nije oporavio.


Bolelo je igrače engleskog kluba i tako primljen pogodak, a i vreme kada su primili naredni, na samom početku drugog dela utakmice.


U 46. minutu su gosti skrivili korner, posle kog je Loik Bade udvostručio prednost (VIDEO), a tim sa "Old Traforda", koji nije mogao da dođe sebi posle Megvajerove kardinalne greške, počeo je da uleće u nove, i nove...


Najveću od njih je napravio iskusni golman, pomenuti David de Hea, koji je neuspešno ispucao loptu u 81. minutu, a En Nesiri ponovo iskoristio poklon da postane strelac - za istorijskih 3:0 i plasman Sevilje u polufine.


A tamo je španski klub prošao uz odličnu partiju srpskog reprezentativca, Nemanje Gudelja, koji je u jednoj situaciji umalo i sam, i to petom, zatresao mrežu bivšeg prvaka Evrope.

Nemanja Gudelj i Vout Veghorst na utakmici Sevilja - Mančester junajted / FOTO: Tanjug/AP

Poput njega, još Srba je prošlo u polufinale Lige Evrope, i to Juventusov tandem Filip Kostić - Dušan Vlahović, od kojih je prvi zaigrao kao rezerva, a napadač bio na terenu od prvog do 71. minuta u remiju sa Sportingom 1:1. Kako je "stara dama" u Torinu trijumfovala s 1:0, prošla je dalje. 


Treći polufinalista postao je Bajer koji je kao gost nokautirao senzaciju Union Rojal sa 1:4 (prvi meč je završen rezultatom 1:1 u Leverkuzenu), dok je Roma usled gola primljenog od Fejenorda u 80. minutu, za 1:1 u revanšu, bila na korak od ispadanja jer je prvi meč minimalno izgubila, ali...

Tada je krenuo rimski šou, u kome je od prvog do poslednjeg minuta na terenu bio srpski as Nemanja Matić.

Nemanja Matić u duelu tokom revanša Roma - Fejenord / FOTO: Tanjug/AP

Najpre je Dibala u 89. spretnim pogotkom odveo timove u produžetke (VIDEO), a taj gol dao je krila i navijačima "vučice", i ekipi Žoze Murinja, koja je u oba produžetka postigla po pogodak. Najpre je to učinila preko Al Šaravija, a potom i Pelegrinija, te na ubedljiv način prošla u polufinale u kome će igrati s Bajerom. Drugi polufinali par Lige Evrope čine Juventus i Sevilja.

Što se tiče Lige konferencija, i tu je bilo uzbudljivo.

AZ Alkmar je nadoknadio 0:2 iz prve utakmice sa Anderlehtom i, pobedivši istim rezultatom, izborio šutiranje jedanaesteraca kojim je eliminisao Belgijance (4:1).

Fiorentina je, na dramatičan način, koji su vam "Novosti" već opisale, eliminisala Leh iako je gubila sa 0:3, dok je Fvest Hem napunio mrežu Genta 4:1, te sa ukupnih 5:2 prošao u polufinale.

Bazel, koji je do 86. minuta gubio od Nice (s kojom je odigrao 2:2 u prvom susretu), tada je krenuo u preokret za prolazak u narednu rundu. Augustin je postigao pogodak za 1:1, a u produžetku, Adams u 98. doneo 1:2, čime je zakazao polufinalni okršaj sa Fiorentinom. U drugom polufinalu igraće Vest Hem i AZ Alkmar.


Liga Evrope, revanš utakmice četvrtfinala

Roma - Fejenord 4:1 posle produžetaka, 2:1 posle 90 minuta (prvi meč 0:1)

Union Rojal - Bajer Leverkuzen 1:4 (prvi meč 1:1)
Sevilja - Mančester junajted 3:0 (prvi meč 2:2)
Sporting - Juventus 1:1 (prvi meč 0:1)

Liga konferencija, revanš utakmice četvrtfinala

AZ Alkmar - Anderleht 2:0, penalima 4:1 (prvi meč 0:2)

Fiorentina - Leh 2:3 (prvi meč 4:1)
Nica - Bazel 1:2 posle produžetaka, 1:1 posle 90 minuta (prvi meč 2:2)
Vest Hem - Gent 4:1 (prvi meč 1:1)

BONUS VIDEO: Gol kojim je Čukarički pobedio ekipu Partizana

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri