BAVARCI SANJAJU PODVIG: Bajern u sredu juri tri gola zaostatka, ali nije samo Mančester siti na korak od polufinala Lige šampiona

Z. Ćorović

18. 04. 2023. u 23:05

RANjENI Bavarci udariće na goropadne "građane". Čak tri gola zaostatka pokušaće da nadoknade fudbaleri Bajerna u sutrašnjem (21.00) revanš-meču četvrtfinala Lige šampiona sa Mančester sitijem.

БАВАРЦИ САЊАЈУ ПОДВИГ: Бајерн у среду јури три гола заостатка, али није само Манчестер сити на корак од полуфинала Лиге шампиона

FOTO: AP/Tanjug

Preveliki je to minus (0:3) ako se uzme u obzir da izabranici Pepa Gvardiole trenutno igraju najbolji fudbal na planeti. Možda i nije nemoguća misija, kada bi se pitali tradicija i strahopoštovanje prema nemačkom velikanu. Ako je neko kadar da napravi veliki podvig, onda je to sigurno šestostruki prvak Evrope.

- Nismo zaslužili ubedljiv poraz na "Etihadu", brutalno smo kažnjeni za greške - rekao je Tomas Tuhel, novi trener Bavaraca. - Bili smo ravnopravni, u pojedinim fazama utakmice i bolji, ali šanse nismo iskoristili. Moramo da verujemo u sebe i da u revanšu pokušamo da bitku učinimo neizvesnom. Nismo se predali, niti oprostili od cilja da zaigramo u polufinalu.

Bavarci će kidisati od prvog minuta, na svojoj "Alijanc areni" ostvarili su sve četiri pobede ove sezone u LŠ. Međutim, očigledno je i da igračima nije legao dolazak Tuhela, što se videlo i u remiju sa Hofenhajmom (1:1). Sve je daleko od one dominacije po kojoj je Bajern prepoznatljiv, tuča klupskih drugova Manea i Sanea je takođe poremetila atmosferu.

Zato u Sitiju cvetaju ruže. Razbijaju "građani", vezali su deset pobeda u svim takmičenjima. Sustigli su Arsenal, ponovo su favoriti da će osvojiti Premijer ligu, bukmejkeri im daju najveće šanse i da će se okititi prvom titulom prvaka Evrope.

- Sve je to lepo, ali nas večeras na "Alijanc areni" čeka paklen posao. Bio sam trener Bajerna i dobro znam da se ovde nikada ne odustaje od najvećih snova - oprezan je Gvardiola.

"Orlovi" na sve ili ništa

U DRUGOM meču u sredu veče, Inter dočekuje Benfiku sa dva gola prednosti iz prvog dvoboja u Lisabonu (2:0). Taj trijumf "nero-azura" bio je poprilično iznenađenje, jer su oni ove sezone mnogo više loši nego dobri. Sa druge strane, "orlovi" su bili jedno od najprijatnijih izmnenađenja u elitnom takmičenju, da bi naglo pali, ali će na "Meaci" sigurno ići na sve ili ništa.

RASPORED U POLUFINALU

Milan - Inter/Benfika, Real - Bajern/Siti

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)