SUDBINE: DEČKO KOJI JE MNOGO OBEĆAVAO! Bojan Krkić, najavljivan kao "novi Mesi", rešio da se penzioniše sa 32 godine

Z. Ćorović

11. 04. 2023. u 09:00

POMALO i neočkivano, Bojan Krkić je sa samo 32 godine odlučio da napusti fudbal i okrene se nekom drugom životu. Nekadašnji vunderkind evropskog fudbala, momak kome su na početku blistave karijere nadenuli nadimak "novi Mesi",  nije ispunio očekivanja i doživeo uspehe koje su mu predviđali još dok je bio maloletan. Ostaće upisano da je najbolji strelac mlađih kategorija Barselone svih veremena (850 golova)

СУДБИНЕ: ДЕЧКО КОЈИ ЈЕ МНОГО ОБЕЋАВАО!  Бојан Кркић, најављиван као нови Меси, решио да се пензионише са 32 године

FOTO:

Uzleteo je veoma mlad i u prvom timu Katalonaca, a u tom periodu, ljubitelji fudbala u našoj zemlji su priželjkivali i navijali da zaigra za reprezentaciju Srbije. Tadašnji selektor "orlova“  Radomir Antić pokušavao je na sve načine da ga privoli da dođe, zvao ga je nekoliko puta, ali se Bojan opredelio da igra za Španiju, pošto je bio zapažen i u mlađim kategorija "furije“. Mnogo je obećavao i bio je mnogo poznatiji nego što je sada mladi as Liverpula Stefan Bajčetić, koji će najverovatnije krenuti istim putem kada je reč o reprezentativnoj karijeri.

 Jedan od glavnih razloga što Bojan nije ostvario pun potencijal su problemi sa anksioznošću koji su ga mučili od sedamnaeste godine. U početku nije želeo da priča o tome, ali je kasnije otvoreno iznosio kroz šta je sve prolazio. Prvo suočavanje sa strahovima imao je baš kada je trebalo da debituje za A tim Španije.   

- Nisam otputovao na EP 2008. zbog napada panike, ali smo rekli da idem na odmor. Bio sam pozvan u špansku reprezentaciju protiv Francuske i rekli smo tada da imam upalu stomaka, ali se radilo o napadima panike. Niko ne želi o tako nečemu da govori. Fudbal tako nešto ne zanima - objasnio je Krkić, koji zbog toga nije bio član tima na putu do osvajanja titule, a jedinu utakmicu za Španiju odigrao je u septembru protiv Jermenije, tri meseca kasnije.

Nosi se teško sa ogromnim pritiskom na leđima, nimalo mu nisu prijala poređenja sa Lionelom Mesijem.

- Stavili su mi tu etiketu i nije bilo lako. Trebalo mi je vremena da shvatim da su to očekivanja koja dolaze spolja i da bi moja trebalo da budu drugačija. Postigao sam deset golova u svojoj prvoj sezoni u Primeri i već su svi počeli da pričaju "ovo je novi Mesi". Tu ništa ne možeš da promeniš. Znao sam da nisam Mesi, ja sam Bojan.

Bio je prvotimac Barse četiri sezone, od 2007. do 2011. i za to vreme je odigrao 163 utakmice na kojima je postigao 41 gol uz 19 asistencija. Otišao je iz matičnog kluba pomalo i revoltiran što je dobijao sve manje pravih šansi. Prihvatio je poziv Rome i od tada karijera mu ide silaznom putanjom kroz česta pozajmice - Milanu, Ajaksu, Majncu i Alavesu, igrao je i za Stouk i Montreal, da bi karijeru završio u japanskom Kobeu.

- Nije bila laka odluka da se povučem. Počeo sam da primećujem da želim da radim druge stvari. Poslednje dve godine, kada sam bio u Sjedinjenim Državama i Japanu, dok je trajala pandemija, shvatio sam da želim promenu. Imao sam i duge povrede u poslednje vreme. Ali, to nije izgovor. Zaista sam uživao u fudbalu i osećao sam se, kada sam se vratio iz Japana, da moram da slušam šta žele moje telo i um - istakao je Bojan.

FUDBALER NA OCA

OTAC Bojana Krkića, koji se zove kao i on, bio je dobar fudbaler koji je tokom osamdesetih godina prošlog veka igrao za OFK Beograd i Sutjesku iz Nikšića. Nakon što se preselio u Španiju, Bojan Krkić stariji se oženio Marijom Luizom Peres, a skaut Barselone je postao 1997. Bojan Krkić mlađi se rodio u Linjoli na severoistoku Katalonije, španske autonomne zajednice.

STRASTVEN TENISER I BICIKLISTA

KOPAČKE je prestao da nosi, ali se Bojan Krkić strastveno posvetio drugim sportovima.

- Obožavam tenis i biciklizam, zbog toga sam često u prirodi, a koliko sam spreman, mogao bih da se prijavim i na neku od poznatih biciklističkih trka - kaže Bojan.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri