"KAO DA GA JE BUS POKOSIO": Hrvati se smeju potezu koji je zgrozio Srbiju

Novosti online

10. 04. 2023. u 13:36

Dejan Lovren je nedavno saopštio da je završio reprezentativnu karijeru, a klupsku je posle tri sezone u ruskom Zenitu nastavio u francuskom Olimpik Lionu, za koji je već igrao od 2010. do 2013.

КАО ДА ГА ЈЕ БУС ПОКОСИО: Хрвати се смеју потезу који је згрозио Србију

Foto: M.Vukadinović

U razgovoru u podkastu "Inkubator", Lovren je naširoko i direktno, kako ume, pričao o svojoj karijeri, a ljubiteljima fudbala u Srbiji je svakako najzanimljiviji njegov osvrt na duel Srbija - Hrvatska (1:1) u kvalifikacijama za SP 2014. u Rio de Žaneiru.

Utakmicu je obeležio brutalni start štopera "vatrenih" Josipa Šimunića nad Miralemom Sulejmanijem. Njime je zaustavio opasnu kontru u samom finišu, ali i zaradio crveni karton. Srećom, nije ozbiljnije povredio krilo "orlova" iako se činilo da je to neminovno.

- Sulejmani i Džo? Uh... Ha-ha-ha! Gledao sam i nisam mogao da verujem. Nisam očekivao takav start, to je kao da te je bus pokosio i Šimunić je odmah prihvatio. Da nije, možda bi navijači ušli na teren - pričao je sa širokim osmehom na licu Dejan Lovren.

Ipak, fudbaler koji iza sebe ima dva polufinala Svetskog prvenstva ističe da je za njega utakmica sa Srbijom posebna:

- To su utakmice koje ne igraš svaki dan, to je kao sa Brazilom da igramo. U mojim očima, Srbija i Brazil su mi isto. Ideš da daš sve od sebe jer osetiš tu energiju jer će pucati na sve strane... Nedavno sam gledao celu utakmicu u Beogradu gde sam bio levi bek, uz Šimunića, Ćorluku i Srnu. Paklena atmosfera, to nikad neću zaboraviti, ali trebalo je Igoru Štimcu dati malo više prostora i vremena. Svi misle rezultat će doći ovako... Ne može to preko noći, šest meseci... Za sve treba vreme od tri do pet godina. Nekome se potrefi, ali treba imati strpljenja.

Nezaobilazna tema bio je i najbolji teniser Novak Đoković, za kog je Lovren više puta isticao da mu se divi. Sada je poručio da mu je drago što je, isto kao i naš as, bio u pravu oko izbegavanja vakcine.

– Nekad razmenimo poruke na Instagramu, pružimo podršku jedan drugom. Cenim ljude koji imaju stav i nisu u začaranoj mašineriji, već gledaju van tog okvira – dodao je Lovren.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Ovo je novi trener Novaka Đokovića?!