"STOLTENBERG PREKORAČIO OVLAŠĆENJA": Lavrov o izjavama generalnog sekretara NATO-a

Novosti online

27. 05. 2024. u 14:56

GENERALNI sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je izjavom da Ukrajina „ima pravo“ da izvodi napade zapadnim oružjem na ciljeve na teritoriji Rusije prekoračio svoja ovlašćenja, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

СТОЛТЕНБЕРГ ПРЕКОРАЧИО ОВЛАШЋЕЊА: Лавров о изјавама генералног секретара НАТО-а

Foto Tanjug/AP

- Sumnjam da generalni sekretar može da preuzme takvu odgovornost, da govori u ime članica bloka, kada se o toj temi razgovaralo u okviru NATO-a. Ne na nivou sekretarijata i generalnog sekretara, nego u okviru bloka, koji uključuje zemlje članice, a on sprovodi njihovu volju. Smatram da je prekoračio svoja ovlašćenja - ocenio je Lavrov.

Kako je dodao, Stoltenberga, koji je dao takvu izjavu, već su „napale“ same članice NATO-a. Na primer, ministar spoljnih poslova Italije, vicepremijer Antonio Tajani rekao je da Ukrajina treba da koristi zapadno oružje unutar svoje zemlje.

Prethodno je Stoltenberg rekao da se Kijevu treba dozvoliti da izvodi napade na rusku teritoriju zapadnim oružjem, jer je, po njegovom mišljenju, „to samoodbrana, što je posebno važno u kontekstu ofanzive ruske vojske kod Harkova“.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKI BOMBARDER: Let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)