PARTIZAN JE USPEO! Kraj crne serije crno-belih (VIDEO)

A. I.

05. 04. 2023. u 18:24 >> 17:18

FUDBALERI Partizana u Humskoj su u okviru 29. kola "Mocart bet" Superlige Srbije dočekali ekipu Voždovca. Slavili su puleni Igora Duljaja (1:0), a raduje navijače i dobra igra "parnog valjka" i prekid od dva prvenstvena poraza u nizu

ПАРТИЗАН ЈЕ УСПЕО! Крај црне серије црно-белих (ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan

Meč je dan pre početka bio pod znakom pitanja zbog loših vremenskih uslova u Beogradu. Ipak, organizatori su učinili sve što je bilo u njihovoj moći da stvore odlične uslove za igru. To je kapitalizovao domaćin već u petom minutu.

Odlično je defanzivno reagovao Bibras Natho, oduzeo je protivniku loptu. Potom proigrao napadača crno-belih kojem nije bilo teško da matira Andriju Katića.

Neverovatnu priliku da već u 10. minutu reši dileme oko pobednika imao je Kvinsi Menig. Usamljen je bio holanđanin, proigrao ga je Nemanja Jović, ali fortuna je bila naklonjena gostujućem sastavu. Vezista je loše zahvatio loptu i prebacio gol rivala.

Prvu šansu gosti su imali u 17. minutu duela. Nakon greške Aleksandra Filipovića loptu je uzeo Miloš Pantović, snažno je šutirao, ali je Siniša Saničanin u presudnom momentu ušao u blok. Nastavio je potom Partizan sa ofanzivom.

Još jednom je akter akcije bio Menig, holanski internacionalac je dobro proigrao Nemanju Jovića u 22. minutu, Kvinsi je imao dosta prostora po levoj strani, bio je fauliran, ali je pre toga lopta stigla do mladog napadača, koji je raspalio po lopti, preko gola.

FOTO: FK Partizan

Minut ranije, Jović je još jednom imao dobru šansu da ugrozi goste, odbranio je Pantović. Nakon kornera Saničanin je atraktivno šutirao sa peterca, pogodivši spoljni deo mreže. Do kraja prvog perioda igre znatno je opao ritam igre, te se rezultatom 1:0 otišlo na pauzu.

Obećavajuće je startovao Partizan drugo poluvreme. Već nakon dva minuta odlična prilika za Bibrasa Natha, koji je šutirao, a Katić odbranio. Potom je na odbitak natrčao Menig, šutirao je preko gola.

Gomilao je Partizan pritisak pred golom gostiju. U 62. minutu je Jović  oprobao udarac, nije na najbolji način zahvatio loptu, samo gol-aut za goste. Minut kasnije Menig je odlučio da akciju pred golom rivala završi sam, možda je imao i bolju soluciju, na drugoj strani bio je usamljen Rikardo Gomeš. Celu akciju ulepšao je sjajnom paradom Katić.

FOTO: FK Partizan

U 74. minutu prvo je Vujačić tukao iz odbitka, pogodio je blok. samo korner. Nekoliko trenutaka kasnijeMenig je imao novu odličnu priliku. Glavom je raspalio po lopti, Katić je još jednom bio  siguran.

Šest minuta kasnije imao je Partizan priliku da reši sve dileme na meču. Menig se premišljao šta da radi u srcu šesnaesterca rivala, na kraju je proigrao usamljenog Gomeša po desnoj strani, a on je snažno i precizno šutirao, samo stativa.

Katić brani kao hobotnica. Posle sjajnog centaršuta Kvinsija Meniga u 81. minutu napadač crno-belih je odlično šutirao, usledila je nova maestralna odbrana golmana Voždovca.

Andrija Katić se još jednom sjajno istakao, u 86. minutu tukao je i Baždar glavom, a on sjajno ukrotio njegov pokušaj. Na kraju, nakon dva vezana poraza u prvenstvu, crno-beli su upisali pobedu.

PARTIZAN - VOŽDOVAC  1:0

(5' Gomeš)

KRAJ MEČA

90'+2' Odlično je Jović izbegao ofsajd zamku, izašao sam pred Katića, šutirao, ali je golman gostiju odlično zatvorio ugao.

90' Tri minuta nadoknade u meču.

85' Kakva rola Andrije Katića, odbranio je sve što su mu u drugom poluvremenu poslali igrači Partizana. Baždar je sada probao glavom, a on još jednom odlično reagovao.

81' Katić brani kao hobotnica. Posle sjajnog centaršuta Kvinsija Meniga u 81. minutu napadač crno-belih je odlično šutirao, nova maestralna odbrana golmana Voždovca

80' Nova velika prilika za crno-bele. Menig je proigrao Gomeša, koji je pogodio stativu, samo korner.

73' Velika šansa za Partizan. Kvinsi Menig je tukao glavom sa peterca nakon centaršuta Filipovića. Ponovo Katić siguran.

70' Vujačić je šutirao nakon odbitka posle kornera. Samo novi udarac iz ugla za crno-bele.

69' Bibrasa Natha zamenio je Samed Baždar.

64' velika prilika za domaće. Menig je odlučio da akciju pred golom rivala završi sam, možda je imao i bolju soluciju, na drugoj strani bio je usamljen Rikardo Gomeš. Celu akciju ulepšao je sjajnom paradom Katić.

62' Jović je oprobao udarac sada, nije na najbolji način zahvatio loptu, samo gol-aut za goste.

59' Jović je probao da proigra nekog od saigrača u petercu, lopta je preskočila sve, na drugoj strani Menig ju je dodao Nathu, kog je Mijailović pokupio zajedno sa loptom, te dobio žuti karton.

FOTO: FK Partizan

52' Teodorović je snažno šutirao i pogodio stativu gola Partizana, međutim, pre njegovog udarca iz okreta, koji je pogodio stativu, našao se u ofsajdu.

47' Ofanzivno od starta drugog poluvremena. Natho je šutirao, odbila se lopta do meniga nakon odbrane gostujućeg čuvara mreže, a Holanđanin ponovo preko gola šutira.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45' Minut je produženo prvo poluvreme. Korner imaju crno-beli. Pogodio je Pantić pravo u ruke Katića.

FOTO: FK Partizan

39' Spao je dosta ritam igre u završnici prvog poluvremena. Podsetimo, Partizan je na otvaranju meča bio znatno bolji, a kako je vreme odmicalo gubio je agresivnost.

29' Partizan do sada ima pet šuteva u gol rivala, uz posed lopte 58%.

27' Pao je Pantović između Filipovića i Vujovića, pokazuje Pavle Tomić da se igra nastavi.

22' Nova velika šansa za crno-bele. Previše prostora imao je Menig, dodao je do Nemanje Jovića, sudija pokazuje prednost, a mladi napadač šutirao je preko gola.

19' U jakom ritmu igra se trenutno. Odmah nakon prve pretnje gostiju dve odlične prilike za Partizan. Šutirao je Jović, brani golman Voždovca, potom iz kornera Saničanin je pogodio spoljnu mrežu.

FOTO: FK Partizan

17' Prvi put pripretio je Voždovac nakon greške Filipovića. Šutirao je Pantović iz daljine, a odlično se postavio Saničanin koji je blokirao njegov udarac...

13' Voždovac za sada bez prilike da razvije svoju igru. Igra se prevashodno na polovini "zmajeva". Nemanja Stevanović bez posla tokom dosadašnjeg toka meča.

10' Au, kakav promašaj Kvinsija Meniga. Jović je proigrao Holanđanina na petercu, a on nije iskoristio grešku Andrije Katića, poslao je loptu daleko iznad gola.

8' Odličan start crno-belih. Rikardo je umalo došao do lopte koju mu je prosledio Danilo Pantić, ipak ništa od gola, lopta u rukama Katića.

PROČITAJTE JOŠ: MAT NA SAMOM STARTU: Ovako je Partizan poveo protiv Voždovca (VIDEO)

5' GOL! Rikardo Gomeš je strelac, treći put protiv Voždovca ove sezone. Odlično ga je proigrao Natho koji je pre toga odlično defanzivno reagovao.

2' Sablasno prazne tribine stadiona u Humskoj. Tek nekoliko stotina navijača na tribinama

1' Počela je utakmica u Humskoj

SASTAVI

Partizan: Stevanović - Urošević, Saničanin, Vujačić, Filipović - Fejsa, Natho, Pantić, Jović, Menig - Rikardo.

Voždovac: Katić, Damjanović, Jočić, Lazarević, Matić, Mijailović, Nešković, Pantović, Teodorović, Đorđević, Đuričić.

UOČI MEČA

Partizan ima dosta problema u domaćem prvenstvu, gde su u prethodnih šest utakmica zabeležili samo jednu pobedu, dva puta su remizirali, a čak tri puta su pretrpeli poraz, od čega je jedan došao i u večitom derbiju.

Sve je to prouzrokovalo i to da Partizan padne sa drugog mesta na tabeli koje vodi u Ligu šampiona i prepusti ga TSC-u, crno-bele je prestigao i Čukarički, te se sada nalaze na četvrtoj poziciji., dok im sa pete pozicije preti i Vojvodina.

Što se "Zmajeva" tiče, oni se trenutno nalaze na 7. poziciji i manje-više su sigurni učesnik plejofa Superlige, te nemaju brigu o eventualnom ispadanju iz ovog ranga.

BONUS VIDEO: "ORLOVI" KRENULI U MISIJU NA EP 2024: Piksi poveo Srbiju ka Nemačkoj 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za