DRAGAN DŽAJIĆ I MAJA GOJKOVIĆ DOGOVORILI SARADNJU: FSS i Ministarstvo kulture zajedno za rodnu ravnopravnost

Novosti online

31. 03. 2023. u 17:10

MINISTARKA kulture i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Maja Gojković razgovarala je danas sa novoizabranim predsednikom Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Draganom Džajićem o saradnji u cilju unapređenja rodne ravnopravnosti i jačanju položaja žena u Srbiji.

ДРАГАН ЏАЈИЋ И МАЈА ГОЈКОВИЋ ДОГОВОРИЛИ САРАДЊУ: ФСС и Министарство културе заједно за родну равноправност

FOTO: AP/Tanjug

Kako se navodi u saopštenju, Gojković i Džajić su se saglasili da je važno da Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost i FSS zajedno rade na podizanju svesti javnosti o suzbijanju nasilja nad ženama i devojčicama, kao i jačanju svesti o ulozi i doprinosu žena u razvoju i prosperitetu društva.

Na sastanku je istaknuto da je potrebno iskazati posvećenost razvoju sportske kulture koja obezbeđuje puno učešće žena i devojčica u svakom aspektu sporta.

Gojković i Džajić razmotrili su mogućnosti da putem zajedničkih aktivnosti doprinesu afirmaciji sporta i većoj motivaciji bavljenja sportom kod žena i devojčica, kao i da se kroz društveno odgovorne kampanje i edukacije radi na suzbijanju predrasuda i stereotipa o rodnim ulogama.

BONUS VIDEO: SRBI "ZAPALILI" PODGORICU: Potpuna euforija uoči meča kvalifikacija za Euro 2024

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju