OBRT! UEFA zabranila zastave koje otuđuju deo Srbije

Novosti online

22. 03. 2023. u 12:49

Jedna od glavnih vesti dana jeste da je UEFA dozvolila Mađarima da ističu simbole "Velike Ugarske", zemlje koja više ne postoji.

ОБРТ! УЕФА забранила заставе које отуђују део Србије

Foto: Printskrin

Simboli, pre svega zastave, sa spornom mapom koja uključuje skoro celu Hrvatsku, delove Slovenije, Austrije, Slovačke, Rumunije, Ukrajine i Srbije, navodno su bile dozvoljene na narednim utakmicama mađarskog nacionalnog tima.

Ipak, u međuvremenu, iz Rumunije, koja je prva podigla glas protiv ove odluke UEFA, stižu nove informacije.

Fudbalski savez Rumunije je od UEFA zatražio objašnjenje, a iz Niona je stigao odgovor.

UEFA nije odobrila i neće dozvoliti isticanje simbola koje spominje Fudbalski savez Mađarske na međunarodnim evropskim utakmicama.

Rumuni takođe smatraju da je prvobitna ideja Mađarske bila suprotna odredbama pravilnika UEFA koja se tiču provokativnog i političkog sadržaja.

FS Rumunije je podsetio da revizionizam nije prihvaćen u fudbalu i veruje da će UEFA disciplinci reagovati u slučaju isticanja gore spomenutih simbola.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NEVALJALA SIRA! Ćerka Luisa Enrikea prešla sa jednog na drugog reprezentativca Španije