OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Rusi izigrali ceo svet, učestvuju na velikom takmičenju

Novosti online

13. 03. 2023. u 14:05

Fudbalska reprezentacija Rusije učestvovaće na prvom šampionatu Centralne Azije, koje je na programu u junu ove godine, objavili su ruski mediji.

ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Руси изиграли цео свет, учествују на великом такмичењу

FOTO: Tanjug/AP

Šest članica Fudbalske asocijacije Centralne Azije (CAFA) - Tadžikistan, Uzbekistan, Kirgistan, Turkmenistan i Avganistan - potvrdile su učešće na turniru na kome će se kao gost pojaviti i neka selekcija iz Azije.

Informaciju o učešću selekcije Valerija Karpina je za „Mač TV“ potvrdio portparol Fudbalskog saveza Tadžikistana Faridun Salijev, čija će reprezentacija takođe učestvovati na turniru.

- Rusija će učestvovati na prvom fudbalskom prvenstvu Centralne Azije koje će se održati od 9. do 21. juna - potvrdio je Salijev.

Podsetimo, UEFA i FIFA su suspendovali reprezentaciju Rusije i zabranili joj učešće na međunarodnim takmičenjima pod njihovim okriljem zbog situacije u Ukrajini.

Krajem decembra na Izvršnom komitetu RFS postavljeno je pitanje mogućeg prelaska organizacije u Azijsku fudbalsku konfederaciju (AFK).

Kasnije je, zajedno sa Uefom, doneta odluka da se formira Radna grupa, čija je svrha da izradi mapu puta za što skoriji povratak ruskih timova na međunarodne turnire.

Rusija će u nastupajućoj reprezentativnoj pauzi odigrati dve prijateljske utakmice, sa Iranom (23. marta) i Irakom (27. marta).

BONUS VIDEO: "STRAH JE ČUDO": Duljaj posle novog kiksa Partizana: Najgore je kad se izgubi samopouzdanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri