"MAJKO, SRBIJA ZOVE": Lazar Samardžić se obratio Nemcima i otkrio zašto je izabrao dres "orlova"

Novosti online

21. 03. 2023. u 13:17

Novajlija u taboru fudbalske reprezentacije Srbije Lazar Samardžić prvi put je prisustvovao okupljanju "orlova".

МАЈКО, СРБИЈА ЗОВЕ: Лазар Самарџић се обратио Немцима и открио зашто је изабрао дрес орлова

Foto: Instagram

Mladi fudbaler (20), rođen u Berlinu, prihvatio je poziv Fudbalskog saveza Srbije i stavio se na raspolaganje selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju, iako je bio član mlađih kategorija selekcije Nemačke.

Sada je objavom "kupio" navijače naše zemlje, a tekst je napisao na nemačkom.

- Poslednjih nedelja bavio sam se pitanjem koje mi je veoma važno, a tiče se moje sportske budućnosti. Posle brojnih razgovora sa porodicom, prijateljima, a posebno trenerom Draganom Stojkovićem, odlučio sam da igram za Srbiju, a time i za otadžbinu mojih roditelja. Moja porodica i ja smo izuzetno ponosni na poziv, jer je to ujedno i nagrada za moja dostignuća - napisao je Lazar Samardžić.

Potom je pojasnio zašto je izabrao Srbiju.

- Moj cilj jeste i ostaje plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine. Pokazana mi je jasna perspektiva i osećaj da mogu odmah da odigram važnu ulogu. Spreman sam da dam sve od sebe i jedva čekam da prvi put budem na terenu sa timom.

Imao je poruku i za Nemce.

- Uvek mi je bila čast da budem deo reprezentacije Nemačke. Hvala vam na vremenu koje sam proveo u različitim selekcijama. Veliko hvala i poštovanje, posebno Antoniju di Salvu, na poverenju. Naravno da ću i dalje držati palčeve za momke! Sada je vreme da se ostvari veliki san! Majko, Srbija zove - poručio je Lazar Samardžić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024