"DUCI, VIŠE ŠUTIRAJ": Legnedarni Del Pjero "pecnuo" Vlahovića, ali ga i posavetovao

Z. Ćorović

11. 03. 2023. u 08:29

GOLGETERSKA kriza trese Dušana Vlahovića, kritike na njegov račun postaju sve češće. Jedna je stigla i od legende Juventusa Alesandra del Pjera, koji je nagazio na muku srpskog napadača posle prvog meča osmine finale Lige Evrope i pobede nad Frajburgom (1:0).

ДУЦИ, ВИШЕ ШУТИРАЈ: Легнедарни Дел Пјеро пецнуо Влаховића, али га и посаветовао

Foto: Tanjug

- Nije mi se svidela Dušanova partija. Možda je do psihološkog uticaja, koji mu ne pomaže. Možda do toga što je dres Juventusa izuzetno težak i uvek se više broje utakmice na kojima niste dali gol. Svi smo svesni da poseduje kvalitet da trese mreže. Zato mi se nije dopalo što na susretu sa Frajburgom iz nekih situacija makar nije šutnuo. Bitno je da Vlahović uživa poverenje trenera Masimilijana Alegrija i navijača. Potrebno je da ostane spokojan i nastavi da radi - istakao je Del Pjero u razgovoru italijanski "Skaj."

Već pet utakmica traje Dušanov post. Poslednji pogodak postigao je 16. februara protiv Nanta (1:1) u Ligi Evrope, a u prvenstvu zadnji put je zatresao mrežu 7. februara, u pobedi protiv Salernitane (3:0).

Za razliku od Del Pjera, trener Juventusa Masimilijano Alegri je maksimalno podržao svog najboljeg napadača.

- Važno je da Dušan ostane miran na terenu. Golovi će stići. Možda već u sutra protiv Sampdorije! Moramo da poboljšamo broj datih golova. Stvaramo veliki broj šansi, a procenat iskorišćenih je nizak. Potrebno je da budemo odlučniji kad nam se ukažu šanse. To je stvar samopouzdanja i zato nam je duel sa Sampdorijom važan, da osvojimo tri boda na našem stadionu - istakao je Alegri.

Pojedini italijanski mediji su ironićno konstatovali da je Vlahovićevu koncentraciju poremetilo interesovanje madridskog Reala, o čemu se dosta pričalo u poslednje vreme. Međutim, iz Juventusa su demantovali da posstoji bilo kakva šansa da klub proda mladog golgetera u koga ima ogromno poverenje i koji je doveden da bi se ostvarili veliki planovi u budućnosti.

10 GOLOVA NA 25 UTAKMICA

IAKO ga neće u poslednje vreme, Dušan Vlahović i dalje može da se pohvali dobrim učinkom ove sezone u "daminom" dresu. Na 16 utakmica u Seriji A postigao je osam golova, uz dve asistencije. U Ligi šampiona na pet susreta zabeležio je po pogodak i asistenciju, u Ligi Evrope imao je isti učinak na tri meča. Samo sui mu u Kupu Italije kolone prazne, ali je u ovom takmičenju odigrao samo 63. minuta. Kada se sve sabere, Duci je na 25 ovosezonskih utakmica zatresao mrežu rivala 10 puta, četiri gola je namestio, što je zapažen učinak.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju