HRVATI ŠOKIRANI ODLUKOM FIFA: "Kako njega nema među kandidatima kad smo uzeli bronzu na Mundijalu?"

Novosti online

09. 02. 2023. u 19:04

MEĐUNARODNA fudbalska federacija FIFA objavila je imena kandidata za najbolje trenere u muškoj i ženskoj konkurenciji za 2022. godinu.

ХРВАТИ ШОКИРАНИ ОДЛУКОМ ФИФА: Како њега нема међу кандидатима кад смо узели бронзу на Мундијалу?

Foto: Tanjug/AP - EPA

Finalisti "FIFA the Best" izbora su selektor svetskog šampiona Argentine Lionel Skaloni, trener madridskog Reala s kojim je osvojio UEFA Ligu šampiona i špansku Ligu Karlo Ančeloti i menadžer engleskog šampiona Mančester sitija Pep Gvardiola.

Sa prethodnog šireg spiska otpali su selektor vicešampiona sveta Francuske, Didije Dešan, odnosno njegov kolega iz selekcija Maroka Valid Regragui koji je lavove Atlasa predvdio do četvrtog mesta.

Dakle, od svih polufinalista sa prošlogodišnjeg Mundijala, mesto među pet najboljih trenera godine nije se našlo samo za "izbornika" Hrvatske Zlatka Dalića. To nije promaklo medijima u "lijepoj njihovoj" koji su se zapitali kako je moguće da Dalića nema u najužem izboru, iako je "kockaste" predvodio do svetske bronze, ali i do Završnog turnira Lige nacija.

Finalistkinje izbora za najboljeg ženskog trenera nalaze se selektorka Engleske Sarina Vigman, njena koleginica sa klupe Brazila Pija Sundhage i trenerka Liona Sonja Bompastor.

Finalisti izbora za nagradu za najboljeg igrača i najbolju igračicu biće objavljeni u petak. Proglašenje najboljih održaće se na svečanosti 27. februara u Parizu.

BONUS VIDEO - Koliko su zaradile reprezentacije na SP u Kataru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TAKO KLINCI RASKIDAJU VEZE: Predsednik Napretka opleo po bivšem treneru