RUSIJA NA UDARU: Oduzeto još jedno veliko takmičenje koje su Rusi trebalo da organizuju

Novosti online

09. 02. 2023. u 15:57

RAT u Ukrajini, odnosno "Specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, ponovo je za jednu od "sporednih" stvari iznedrio i sportski potez. Najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" - neće se svideti ljubiteljima sporta u toj zemlji.

РУСИЈА НА УДАРУ: Одузето још једно велико такмичење које су Руси требало да организују

FOTO: Tanjug/AP

Dok dobar deo sveta prati šta se dešava u gradovima kao što je Bahmut, gde ovih dana rat bukti u svoj svojoj snazi zbog ofanzive ruskih snaga (najnovije vesti iz Ukrajine uživo možete da pratite na posebnoj, današnjoj stranici portala "Novosti" - kliknite OVDE), a, podsetimo, tokom te ofanzive su nedavno poginula i dva ukrajinska reprezentativca, sve su burnija dešavanja i u sportskim krugovima daleko od linija fronta.

Sa jedene strane Rusi pokušavaju da se vrate u međunarodna nadmetanja, a podršku dobijaju u odluci Izvršnog komiteta Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), tačnije preporuci da se "Rusima i Belorusima dozvoli učešće  na Olimpijskim igrama u Parizu 2024, u svojstvu neutralnih sportista", sa druge Ukrajina najavljuje bojket Igara ako se to desi, a sa treće - dešavaju se nove sankcije Ruskoj Federaciji.

Naime, toj zemlji je oduzeto Svetsko prvenstvo u sportovima u vodi koje je na programu tek 2025. godine.

Odlukom "Svetskog plivanja", kako se sada zove nekadašnja FINA, nadmetanje je oduzeto ruskom gradu Kazanju i dodeljeno - Singapuru.

Rusi su ovih dana želeli nove pozitivne vesti iz sporta, poput nedavnog otpočinjanja pregovora između Fudbalskog saveza te zemlje i UEFA o "trasi puta" za povratak ruskog fudbala u međunarodna nadmetanja, ili pomenute preporuke za učešće na Olimpijskih igrama u Parizu, ali... Dok priče na te teme traju, sankcije se ređaju, o čemu svedoči i ovo oduzmanje domaćinstva za šampionat sveta u sportovima koji se održavaju uvodi (plivanje, vaterpolo, skokovi u vodu, umetničko plivanje).

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)