SVEMOĆNI DEČKO BEZ TROFEJA: Hari Kejn postao najbolji strelac u istoriji Totenhema, ali...

Z. Ćorović

06. 02. 2023. u 21:44

NAVIJAČI Totenhema odavno su mu posvetili pesmu sa bombastičnim refrenom - "Ovaj dečko može sve". Taj svemoćni dečko Hari Kejn je u protekloj deceniji izrastao u simbol kluba sa "Vajt Hart Lejna" i konačno je došlo vreme da uđe u istoriju.

СВЕМОЋНИ ДЕЧКО БЕЗ ТРОФЕЈА: Хари Кејн постао најбољи стрелац у историји Тотенхема, али...

FOTO: Tanjug/AP

- Evo ga - uzvikivali su uzbuđeno komentatori sa Ostrva kada je plavokosi napadač u 14. minutu zatresao mrežu Mančester sitija, jer je to bio njegov 267 u dresu "pevaca" kojim je postao broj jedan, odnosno rekorder Totenhema po broju postignutih golova. Dao je jedan više od Džimija Grivsa, koji je za londonski klub odigrao 379 utakmica, od 1961. do 1970. godine.

Takođe, bio je to njegov 200. pogodak u Premijer ligi, pa su ispred njega još samo Alan Širera (260) i Vejna Runija (208), stim što je ubilararni 200. gol postigao u 304. utakmici, Šireru je bilo potrebno 306, a Runiju 462 utakmice.

- Svaka čast što si ušao u naš klub, već smo se pitali gde si do sada - napisao je Širer u čestitci.

Geri Lineker, još jedna golgeterska ala oduševljeno je prokomentarisala podvig ubojitog "pevca".

- Uspeo je. Kejn ide ispred sjajnog Džimija Grivsa kao najbolji strelac Totenhema svih vremena. Kakvo neverovatno dostignuće. Sjajno odigrano.

Prvu zahvalnicu, već na poluvremenu, Kejn je dobio od svog trenera Kontea i to iz bolnice, pošto je Italijan bio odsutan zbog operacije žučne kese. Mogao je da bez sekiracije isprati meč do kraja, pošto je ostalo 1:0.

Po završetku utakmice, na semaforu se pojavila poruka Denija Grivsa, sina pokojnog velikana Džimija.

- Ponosni smo na Džimijev rekord koji je trajao preko 50 godina i znamo da bi on bio srećan što ga je baš Hari oborio posle toliko vremena. Čestitamo.

Slavljenik je ,naravno, bio ponosan na svoj rekord.

- Magičan trenutak. Očajnički sam to želeo da uradim uz pobedu, a kada smo poveli, želeli smo da ne primimo gol. Uraditi ovo pred domaćim navijačima je poseban trenutak. Kada sam postao starter nisam mogao ni da zamisli da ću postići 200 golova u Premijer ligi. Ostalo mi je još mnogo godina i biće još golova - rekao je Kejn, koji će u julu napuniti 30.

Prvu recku za "pevce" je upisao 15. decembra 2011. u Ligi Evrope protiv Šamroka (4:0). Debitovao je u Premijer ligi 18. avgusta 2012. protiv Njukasla, svoj prvi prvestveni gol postigao 7. aprila 2014. u duelu sa Sanderlendom (5:1). Ono što se izdvaja kao najveći neuspeh je činjenica da Kejn sa Totenhemom još nije osvojio ni jedan trofej.

LESTER NAJVEĆA MUŠTERIJA

HARI Kejn je u prvenstvu postigao gol protiv svake ekipe koje je igrao, bilo ih je 32. Od 200 datih golova u Premijer ligi, najveća mušterija mu je bio Lester (18), slede Arsenal i Everton (14), mrežu Liverpula tresao je osam puta, a mančesterskim rivalima Junajtedu i Sitiju po pet.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba