BRUKA I SRAMOTA MILOJKA PANTIĆA: Sveti Sava nije bio Srbin, a Vuk Karadžić je laž (VIDEO)

Novosti online

31. 01. 2023. u 13:37

BIO je sinonim za sportsko novinarstvo, njegovi prenosi sa Zvezdinih mečeva su "poezija", ali ono što radi u poslednje vreme Milojko Pantić je blago rečeno skandalozno.

БРУКА И СРАМОТА МИЛОЈКА ПАНТИЋА: Свети Сава није био Србин, а Вук Караџић је лаж (ВИДЕО)

Milojko Pantić

Koristi svaku priliku da pljuje Srbe, a intervju koji je dao Hrvatima je za rubriku "Verovali ili ne".

Naime, Pantić je rekao kako je Vuk Karadžić bio laž, a dotakao se i Svetog Save za kog je izgovorio da nije bio Srbin!

– Sveti Sava nije bio Srbin, on je bio Grk! Jer je žena Stefana Nemanje bila Grkinja i on je u Grčkoj, u Hilandaru, prevodio jer je znao grčki jezik. Nikada ništa nije napisao, nijednu knjigu. Ne postoji u crkvenim dokumentima. On je napisao samo "Žitije Stefana Nemanje", tog svog oca – rekao je za hrvatske medije Milojko Pantić i nastavio da pljuje po srpskoj istoriji:

– Nije opismenio ni svoga oca, a on je kao prvi srpski učitelj, pa čekajte… A kamoli da je osnovao neku školu – sramna je izjava poznatog novinara.

On se tu nije zaustavio već je nastavio i izgovorio da je Vuk Karadžić laž!

– Još jedna velika laž je Vuk Karadžić. Vuk Karadžić je katolik! A Srbi ga dižu u nebesa kao tvorca srpskog jezika. Oženio ga je Kopitar – na šta je hrvatski novinar upitao misli li na potkivača?!

– On (Vuk Karadžić) je crkvene knjige, koje je Despot Stefan Lazarević u Resavskoj školi, zahvaljujući Konstantinu Filozofu, prevodio, preko svojih posrednika kupovao za sitne pare, plaćao je seljake oko manastira da mu uzimaju te knjige i odnosio u Beč – kazao je ne trepnuvši!

– Kad je Vuk Karadžić umro, sahranjen je po katoličkim običajima u Beču, a njegova ćerka Ana je prodala 70 hektara njiva i šuma oko Tršića. Sedamdeset hektara, u to vreme, uzela je ogromne pare, a on je ogromne pare prodavajući crkvene knjige zaradio – naveo je.

– Znači Vuk Karadžić je laž, kao i Sveti Sava – završio je skandalozan intervju Milojko Pantić za hrvatske medije.

BONUS VIDEO: STATUA ZA MESIJA:U Mar del Plati osvanuo spomenik kapitenu Argentine u čast titule svetskog šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (69)

PIKSI I TADIĆ, LICEM U LICE: Evo šta se desilo na treningu fudbalske reprezentacije Srbije! (VIDEO)