"IMAO SAM PET EVRA U DŽEPU": Filmska životna priča zvezde Portugalije tera suze na oči

Novosti online

15. 01. 2023. u 10:30

LEGENDARNI portugalski fudbaler i jedan od najboljih defanzivaca sveta, Pepe, imao je težak početak karijere. Sada je medijima podelio svoju priču.

ИМАО САМ ПЕТ ЕВРА У ЏЕПУ: Филмска животна прича звезде Португалије тера сузе на очи

FOTO: EPA

epe je odrastao u brazilskom gradiću Maseio, a sa 18 godina preselio se u Portugaliju.

Potpisao je za Maritimo u pokušaju da pronađe svoje mesto u fudbalskom svetu.

- Došao sam u Lisabon iz Brazila sa 18 godina, bio sam sam, u džepu sam imao malo para, kao sada pet evra. Sećam se, bilo je šest ujutru, čekao sam let za Madeiru koji je bio u 11 sati. U tom momentu imao sam izbor, da pozovem majku i da joj kažem da sam sleteo ili da kupim sendvič, priseća se Pepe.

Ljubav prema majci je pobedila, odlučio je da se javi kući.

- Odlučio sam da pozovem mamu, da ne bi brinula, kupio sam karticu za telefon i tako ostao bez novca. Ušao sam potom u obližnji kafić i pitao konobara da li imaju hranu, rekao mi je da imaju dosta hrane, ali sam mu tada objasnio da nemam više novca. On je tada otišao negde, a onda se vratio sa sendvičom u rukama. Ponovio sam mu da nemam da mu platim, na šta mi je samo rekao da jedem i da mi poklanja sendvič.

Taj trenutak promenio je njegov pogled na stvari.  

- To iskustvo me je obeležilo za ceo život. Taj čovek nije imao pojma ko sam, ja nisam imao pojma ko je on, ali taj gest mi je mnogo pomogao. Od tog trenutka sam znao da je Portugal moja prva opcija, zaključio je Pepe.

Nakon što je uspeo da se izbori za prvi tim Maritima, 2004. godine prešao je u Porto, a tri godine kasnije u Real iz Madrida gde je nastupao 10 godina. Za reprezentaciju debitovao je 2007. godine, a nastupao je na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Kataru.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice