FIFA BIRA NAJBOLJEG IGRAČA 2022. GODINE! Objavljen spisak od 14 fudbalera koji su u konkurenciji za ovo prestižno priznanje

Novosti online

12. 01. 2023. u 17:54

SVETSKA fudbalska federacija (FIFA) objavila je spisak od 14 fudbalera koji su ušli u konkurenciju za nagradu za najboljeg fudbalera sveta 2022. godine, poznatiju kao "The Best".

ФИФА БИРА НАЈБОЉЕГ ИГРАЧА 2022. ГОДИНЕ! Објављен списак од 14 фудбалера који су у конкуренцији за ово престижно признање

FOTO: Tanjug/AP

FIFA je nakon raskida saradnje sa "Frans futbolom" pokrenula svoju nagradu za najboljeg fudbalera sveta, a dvosturki uzastopni pobednik Robert Levandonjski imaće šansu da odbrani trofej.

Ime napadača Barselone našlo se među 14 fudbalera koji su ušli u uži krug potencijalnih dobitnika, gde je FIFA stavila nekoliko veoma zanimljivih imena.

Kandidati za osvajanje nagrade FIFA su: Hulijan Alvarez, Džud Belingem, Karim Benzema, Kevin De Brujne, Erling Holand, Ašaf Hakimi, Vinisijus Žunior, Robert Levandovski, Sadio Mane, Kylijan Mbape, Lionel Mesi, Luka Modrić, Nejmar i Mohamed Salah.

Za razliku od "Frans Futbola" koji je odlučio da nagradu za najboljeg dodeljuje za dostignuća postignutoj u jednoj sezoni, FIFA ostaje pri tome da se ona dodeljuje za najboljeg u kalendarskoj godini.

Tako će ovih 14 fudbalera na glasanje pred kapitene i trenere nacionalnih timova širom sveta. Ti glasovi čine 50 posto ukupnih bodova.

Ostalih 50 posto glasova igrači dobijaju od navijača i određenih predstavnika medija iz svih delova sveta.

Podsetimo, nagradu za najboljeg igrača sveta, koja je za mnoge jedina prava nagrada, dobio je Karim Benzema.

Što se FIFA nagrade "The Best" tiče, ona se dođeljuje od 2016. godine i za sada ima ukupno četiri dobitnika. Po dva puta nagradu su osvajali Robert Levandovski i Kristijano Ronaldo, a po jednom Lionel Mesi i Luka Modrić.

Lionel Mesi je nakon osvajanja Svetskog prvenstva sigurno najveći kandidat za dobijanje ovog trofeja kojeg je jedini put uzeo 2019. godine. Prestižno priznanje FIFA će uručuti nekom od ovih 14 fudbalskih zvezda 27. februara.

BONUS VIDEO: BRAZIL TUGUJE: Trodnevna nacionalna žalost dok se zemljaci sećaju i opraštaju od Pelea

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave