DOMAĆIN HOĆE VIŠE NEGO PROŠLE SEZONE: Rojal Union u Kupu želi da ide do kraja, a put ga vodi preko branioca trofeja

M.T.

12. 01. 2023. u 11:03

Prošle sezone zaustavljeni su u šesnaestini finala.

ДОМАЋИН ХОЋЕ ВИШЕ НЕГО ПРОШЛЕ СЕЗОНЕ: Ројал Унион у Купу жели да иде до краја, а пут га води преко браниоца трофеја

Foto: Profimedia

Fudbaleri Rojal Uniona prošle sezone su bili hit u šampionatu Belgije, ali su u Kupu bili daleko slabiji i pokušaće da to isprave ove sezone. Večeras od 20.45 dočekaće na stadionu ''Džozef Marijen'' branioca trofeja Gent u četvrtfinalu Kupa Belgije.

Tamo gde je stao prošle sezone, Rojal Union je nastavio i ove pošto ekipa iz Sent Žila igra odličan fudbal i beleži dobre rezultate. Rojal Union je u poslednjih deset utakmica samo jednom izgubio i odigrao nerešeno računajući sva takmičenja uz osam pobeda. Ekipa trenera Karela Gerertsa u seriji je od šest uzastopnih pobeda i u sjajnoj formi dočekuje meč protiv branioca trofeja.

Rojal Union je do susreta protiv Genta odigrao dve runde belgijskog kupa. U šesnaestini finala je sa ubedljivih 7:1 savladao Kapelen, da bi u osmini finala pobedio Ostende sa 2:1, samo nekoliko dana pre meča sa istim protivnikom u šampionatu Belgije kada je bilo 3:0. Union je dva puta u svojoj istoriji osvajao Kup Belgije, ali je to bilo pre više od jednog veka, 1913. i 1914. godine.

Gent je u tek nešto slabijoj formi u odnosu na Rojal Union, pošto je klub iz istočne Flandrije u poslednjih deset mečeva poput današnjeg rivala poražen samo jednom uz dva remija i sedam pobeda. Međutim, poraz je za Gent stigao u najnezgodnijem trenutku, baš pred Kup pošto je u Župiler ligi izgubio od Antverpena, a pre toga je remizirao sa Standardom iz Liježa.

Ipak, Gent brani titulu u Kupu, četvrtu u istoriji, osvojenu prošle sezone na penale protiv Anderlehta i sigurno je da ekipa trenera Hejna Vanhazenbroka neće tako lako dići ruke od prvog trofeja osvojenog u poslednjih sedam godina.

Karel Gererts ima idealnu situaciju pred ovo četvrtfinale pošto mu je na raspolaganju kompletan sastav jer nema povređenih i suspendovanih igrača. Na drugoj strani Hejn Vanhazebrok moraće da se pomiri sa nekoliko izostanaka na ovoj utakmici. U Gentu zbog povreda neće biti Andreasa Hance-Olsena, Sulajmana Mareha, Tarika Tisudalija i Darka Lemajića.

Ova dva tima su do sada odigrala samo tri duela i sva tri su bila u šampionatu Belgije, a Gent još uvek nema pobedu. Rojal je slavio dva puta uz jednu nerešenu utakmicu. U meču igranom u oktobru Rojal je relativno lako stigao do pobede od 2:0.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ORLIĆIMA IZMIČE LIGA ŠAMPIONA: Kriza traje od početka decembra