KAKO JE VIJALI POMOGAO MESIJU DA OSVOJI MUNDIJAL: Jedan susret na "Finalisimi" u Londonu bio je presudan? (FOTO)

Novosti online

07. 01. 2023. u 14:20

NOVA 2023. godina odnela je već na svom startu jednu fudbalsku ikonu, Đanluku Vijalija. Nekadašnji napadač Italije, Čelzija, Juventusa, Sampdorije i Kremonezea izgubio je petogodišnju bitku sa rakom pankreasa, ali je nekoliko meseci pre smrti uradio nešto za šta jedan njegov sunarodnik veruje da je pomoglo Argentincima da osvoje Mundijal.

КАКО ЈЕ ВИЈАЛИ ПОМОГАО МЕСИЈУ ДА ОСВОЈИ МУНДИЈАЛ: Један сусрет на Финалисими у Лондону био је пресудан? (ФОТО)

FOTO: AP/Tanjug

 Italijanski fotograf Klaudio Vila objavio je na svom Instagram profilu susret Vijalija i Lea Mesija na Vembliju juna prošle godine pred početak Finalisime, meča između šampiona Evrope Italije i prvaka Južne Amerike Argentine.

- Imao je ogromnu tremu - priseća se Vila.

Vijali je i na tom meču bio šef delegacije azura, što je pozicija koju je držao već nekoliko godina unazad, a mnogi _italijani smatraju da je baš on svojim prisustvom najviše inspirisao tim da osvoji Evro 2021.

Vijali je pre Finalisime, tog finala svih finala, trebalo da Leu uruči dres italijanske reprezentacije sa desetkom na leđima.

 Vila je bio na stadionu i ne samo da je ovekovečio taj trenutak, nego je i pomogao uspaničenom Vijaliju da uopšte priđe Mesiju i uruči mu poklon.

- Đanluka je po svaku cenu želeo da Mesiju uruči desetku azura, ali imao je tremu i nije znao kako to da uradi jer nije lako bilo zaustaviti igrača pred tako važan meč. Rekao sam mu da se smiri i sačeka ispred tunela, a ja ću nakon zagrevanja da priđem Leu kako bi mu Vijali uručio dres i slikao se s njim.

- Tako je i bilo. Vijali je bio presrećan, a i ja. Želim da verujem da je taj dres, koji je Đanluka poklonio od srca, imao bar malo udela u osvajanju Mundijala - napisao je Vila.

BONUS VIDEO - Brazil tuguje za Peleom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili