LEGENDARNI brazilski fudbaler Pele, koji je umro u 83. godini, sahranjen je u utorak 3. januara, ali uz jednu dosad nezabeleženu inicijativu.

NIKOLALONDONKRAJINA

03.01.2023. 22:16

PELE jeste najveci...ali to bi bilo neozbljno da se u svakoj zemlji jedan stadion naziva po njegovom imenu . Zasto bi se bilo koji klub odricao imena svog stadiona koji nosi zbog neko razloga? Takodjer i nacionalni stadioni na kojima se igraju samo drzavne utakmice, pa svaka zemja ima nekog svog Pelea po kome taj stadion nosi ime . Jos jednom, potpuno neozbiljno i previse nametljiva.

POSTUJEM INICIJATIVU ALI SAMO U BRAZILU

03.01.2023. 22:35

Svaka drzava ima svoje velikane, pa tako da nije potrebno davat nazive po stranim igracima. Pele jest legenda, i ostaje legenda Brazila, i NIJE FER DA MU SE IME KRADE, KAO STO SU HRVATI UKRALI TESLU, i stavili ga na umjetnu kovanicu evro.

Blumberg

03.01.2023. 22:37

Jeste Pele bio i ostao jedna svetska legenda u fudbalu, neka pociva u miru, ali da treba u svakoj zemlji da se po jedan stadion nazove njegovim imenom..... Pa i Srbija ima svoje legende a nemaju svoje stadione, cast pojedinim klubovima:Zvezdin "Rajko Mitic" Radnicki Kg ... gde su Beara, Tirnanic itd. Na kraju neka FIFA izgradi jedan velelepan stadion u Srbiji pa neka ga nazove kako hoce.

NIKOLALONDONKRAJINA

03.01.2023. 22:38

Zar u Srbiji postoje samo dva kluba ? Zasto se stadion Proletera u Zrenjaninu Vojvodine u NovomSadu ili nekog drugog kluba zvao po brailskom igracu.? Da li FIFA bas insistira na ova dva nasa kluba. Inace mislim da je ovo jos jedan dokaz koliko je FIFA neozbiljna i korumpirana organizacije , cak vise nego u doba Blatera.

Srbin

04.01.2023. 01:16

Pa ne bre mi nemamo Mošu,Tirketa,Vasovića,Mancea,Sinišu ajde kako nam kroje sve pa nek sebi daju za pravo i to,morali su da poguraju Argentinu ka tituli,Mesi nula,Blater i Platini za nih bebe,ovi bre ko pravi Nacisti

Radovan 5

04.01.2023. 08:23

Ovaj INFARKTINO nije sav svoj,treba ga se kurtalisati što pre. Što se tiče legende PELEA,njegov sam veliki fan. Možda nekakva nagrada,takmičenje,spomenik.

Mile

04.01.2023. 10:36

Nenormalna ideja, nema pojma da se to prihvati. Kada on sagradi stadion neka ga zove kako želi! Odmah odbaciti, da se o tome više ne piše!

Sloba

04.01.2023. 13:23

Ово је безобразлук од Инфантина! Ја поштујем Пелеа и мислим да је био најбољи фудбалер свих времена у свету, али не треба сад да све земље дају својим стадионима његово име! Бразил може да преименује стадион Сантоса у име ПЕЛЕ! То би било нормално! Ја сам против да се било који стадион код нас у нашој лепој Србији преименује да носи његово име, имамо и ми наших великана који то заслужују! Значи ПРОТИВ!!!

Lana

04.01.2023. 18:07

Taj komandant FIFE je za sigurno izlapeo, predlazem da ga menjate odmah i da vise ne prica gluposti. Po tom kriterijumu, trebalo bi izmeniti sve sportske teniske terene i imenovati ih "Novak Djokovic" za zivota njegovog a ne cekati da umre kao Pele. Ili sva mesta gde pevaci pevaju treba ih imenovati sa "Lepa Lukic" ili "Lepa Brena".

Marko

04.01.2023. 19:50

Kamo srece da nam ni najvevi klubovi nemaju komunjarska imana.SRAMOTA I BRUKA.COPAVI JE ODAVNO UMRO A MI SMO JOS ZVEZDA I PARTIZAN.IMAMO LI OBRAZA?

Marko

04.01.2023. 19:54

Peleu svaka cast al imamo i mi i velikih fudbalera i junaka itd.Stvarno je sramota da nam se klubovi zovu jako se vec zovu,mrsko mi je imena komunjarska da im izgovorim a ne nesto vise.SRBIJA!!!

Vojo

05.01.2023. 17:11

Kolike budale treba da budemo pa da u svom narodu ne možemo da nađemo zaslužnog čoveka po kome ćemo nazvati neki od naših stadiona. Peleu svaka čast i laka mu zemlja bila, ali me njegovo delo nikako ne inspiriše da po njemu nazovem sportski objekat u zemlji Srbiji. Imamo mi i mnogih nyših zaslužnih sportskih imena. A naši uvlakači koji bi želeli njegovo ime na stadionu, neka lepo idu u Brazil i tamo to zahtevaju.