PETI NAJVEĆI TRANSFER U ISTORIJI NA POMOLU: Najbolji mladi igrač Mundijala u Kataru pred transferom karijere

Novosti online

28. 12. 2022. u 09:52

MLADI argentinski fudbaler Enco Fernandez (21) zadivio je fudbalski svet nastupima na Svetskom prvenstvu i to bi na kraju moglo da mu donese veliki transfer, vredan čak 130 miliona evra.

ПЕТИ НАЈВЕЋИ ТРАНСФЕР У ИСТОРИЈИ НА ПОМОЛУ: Најбољи млади играч Мундијала у Катару пред трансфером каријере

FOTO: AP/Tanjug

Ogroman interes vlada za ovog 21-godišnjaka, a prema svemu sudeći, karijeru će Argentinac nastaviti u engleskoj Premijer ligi, gde se Čelsi i Mančester junajted otimaju za njega.

Nakon što je tim sa "Old traforda" spremio ponudu od 120 miliona evra, Čelsi se odlučio da krene u napad i ponudili su još više novca - 130 miliona evra.

Plavci se nadaju da će posao ubrzo biti završen i da će već početkom januara Enco Fernandez postati njihov igrač. Na tu temu govorio je predsednik Benfike, slavni Manuel Rui Košta.

- Razgovarao sam sa Encom i nadam se da će to što se borimo za titulu, da će ga to što igramo Ligu šampiona uveriti da ostane do kraja sezone - kratko je poručio Rui Kosta.

Ponuda Čelsija je ipak nešto što se ne odbija. U slučaju da ga Čelsi plati 130 miliona, bio bi to peti najveći transfer u istoriji fudbala.

Benfika je ovog mladog fudbalera pre samo nekoliko meseci platila argentinskom Riveru samo 12 miliona evra i u nekoliko meseci mogu zaraditi neverovatnu cifru.

Benfika je prethodnih godina odradila nekoliko fenomenalnih transfera.

Darvina Nuneza su tokom leta prodali Liverpulu za 100 miliona evra, 2019. godine su Žoao Feliksa dali Atletiku za 126 miliona, a Rubena Diaša Mančester Sityju za 68 miliona evra.

Enco Fernandez je ove sezone nastupio u 24 utakmice za Benfiku i ima učinak od tri pogotka i pet asistencija.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati