RUSKI ŠAMAR EVROPI: Paklen plan "zbornaje" koji će sve da promeni

Novosti online

28. 11. 2022. u 09:13

Ruski sportisti i ruske reprezentacije još uvek su pod sankcijama zbog rata u Ukrajini. To znači da nacionalni tim "zbornaja komande" ne može da nastupi ni u kvalifikacijama, ali ni na velikim takmičenjima.

РУСКИ ШАМАР ЕВРОПИ: Паклен план зборнаје који ће све да промени

Foto: Tviter

Posebno je to naljutilo Fudbalski savez u Rusiji čija se liga igra regularno, ali klubovi ne mogu u evropska takmičenja.

Francuski L'Ekip prenosi informaciju da Rusija ozbiljno razmatra da se pridruži azijskoj zoni, tačnije da njihova fudbalska reprezentacija napusti UEFA.

- Ovo je prilika koju moramo iskoristiti. Ranije smo mislili da nema šansi, ali sada je idealna prilika - rekao je Aleksander Dukov, jedan od članova Fudbalskog saveza u Rusiji.

Rusija bi tako bila treća država koja je promenila konfederaciju. Pre više od deset godina to su učinili Kazahstan i Australija.

Kazahstan se pridružio UEFA, dok je Australija prešla u AFC, dakle azijsku zonu.

Rusija, navodno, ne bi u Aziji imala sankcije i mogla bi igrati kvalifikacije za Mundijal 2026. godine. Na tom Svetskom prvenstvu, gde su domaćini SAD, Kanada i Meksiko, gledaćemo prvi put 48 reprezentacija, a dodatna mesta su dobile i azijske ekipe.

Ako računamo Južnu Koreju, Iran, Australiju, Japan i Saudijsku Arabiju koji godinama dominiraju u Aziji, Rusija bi imala lepu priliku da ode na Mundijal 2026. godine u borbi sa reprezentacijama kao što su Oman, Kuvajt, Sirija, Uzbekistan, Vijetnam, Kina, UAE...

Pitanje je samo šta će na ovo sve reći ruski klubovi koji bi tako igrali azijsku Ligu prvaka, odnosno AFC Kup, verziju azijske Evropa lige.

Rusija bi već početkom naredne godine trebala da preda zahtev za promenu konfederacije, što bi svakako moglo uzdrmati evropski sport jer bi putem fudbala mogli krenuti i ostali sportski savezi u Rusiji.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (7)

EKOLOGIJA JE ŽENSKOG RODA: Žene kao važni nosioci promena u zaštiti životne sredine