KRAH JUVENTUSA U LIGI ŠAMPIONA: Dušan Vlahović postigao gol u košmarnoj Lisabonskoj noći stare dame (VIDEO)

Novosti online

25. 10. 2022. u 22:56

FUDBALERI Juventusa ove večeri su igrali meč u okviru 5. kola Lige šampiona. Tim za koji nastupaju srpski reprezentativci Dušan Vlahović i Filip Kostić gostovao je Benfici u košmarnoj lisabonskoj noći i poražen je rezultatom 4:3.

КРАХ ЈУВЕНТУСА У ЛИГИ ШАМПИОНА: Душан Влаховић постигао гол у кошмарној Лисабонској ноћи старе даме (ВИДЕО)

FOTO: EPA

"Stara dama" imala je imperativ pobede na današnjem meču u Portugaliji, samo je trijumf značio da će italijanski tim i matematički ostati u trci za nok-aut fazom.

Trenutak da se igra za goli život nije mogao da bude gori, pritisak na crno-bele nakon lošeg početka sezone u Seriji A i ništa boljeg u Ligi šampiona dostiže usijanje.

Alegri je na meti ogromnih kritika, do ovog meča nikome nije bilo jasno šta još treba da se dogodi pa da čelnici Juvea uruče otkaz svom strategu. Posle novog neuspeha u Portugaliji biće pravo čudo ako Italijan ostane na klupi crno-belih.

Sve je krenulo golom u 17. minutu Antonija Silve koji je najavio goleadu koja će usledeti. 

Samo šest minuta kasnije Dušan Vlahović je uspeo da se upiše u strelce nakon VAR provere. Međutim nakon završetka utakmice UEFA je promenila odluku, i gol pripisala Moiseu Kinu.

Na novi gol čekalo se još dodatnih osam minuta. Kvardado je nespretno zakačio loptu rukom, glavni arbitar pokazao na belu tačku, a Žoao Mario sigurno je matirao Ščensnog.

Sjajni Brazilac potom je bio u ulozi asistenta, a Rafa Silva je prelepo petom povisio na 3:1.

Bio je to rezultat sa kojim se otišlo na odmor, a po povratku isti igrač ponovo je zatresao mrežu u 50. minutu za delirijum na "Da Lužu" i nevericu na licima igrača i navijača Juventusa. 

Delovalo je da sledi totalni krah Juventusa, ipak italijanski gigant smogao je snage da se izdigne i vrati rezultatski u meč. Mreže su mirovale u narednom periodu, Alegri je rešio da odmori ključne igrače poput Dušana Vlahovića, Filipa Kostića, Bonućija, a rezervisti su razmrdali crno-beli tabor.

Prvo je Arkadijuš Milik smanjio na 4:2 u 77, a Veston Mekeni  je u 79. minutu vratio nadu Juveu i na njihovu žalost ispostaviće se postavio konačnih 4:3.

Nakon kompletirano 5. kola gupe H Lige šampiona situacija je jasna. PSŽ i Benfika će krenuti u eliminacionu fazu najelitinijeg fudbalskog takmičenja, dok će Juventus i Makabi odlučivati o tome ko će sa pozicije tri u nok-aut fazu Lige Evrope.

Standings provided by Sofascore

Pari Sen Žermen je drugom meču grupe H u Parizu pobedio Makabi iz Haife 7:2. Golove za domaći tim postigli su Lionel Mesi u 19, 45, Kilijan Mbape u 32, Nejmar u 35. i 64, Šon Golberg (autogol) u 67. i Karlos Soler u 84. minutu. Oba gola za Makabi dao je Abulaje Sek u 38. i 50. minutu.

Benfika i PSŽ dele prvo mesto na tabeli sa po 11 bodova, a ova dva kluba izborila su plasman u nokaut fazu Lige šampiona. Juventus i Makabi imaju po tri boda. Juventus će u narednom kolu dočekati PSŽ, dok će Makabi dočekati Benfiku.

Milan je u Zagrebu pobedio Dinamo 4:0. Golove za Milan postigli su Mateo Gabija u 39, Rafael Leao u 50, Olivije Žiru u 59. minutu iz penala i Robert Ljubičić (autogol) u 69. minutu. Čelsi je ranije večeras pobedio u gostima Salcburg 2:1.

Čelsi je prvi sa 10 bodova i već je izborio plasman u osminu finala LŠ. Milan je drugi sa sedam, Salcburg ima šest, a Dinamo četiri. U poslednjem kolu igraće Čelsi - Dinamo i Milan - Salcburg.

Seltik i Šahtjor igrali su 1:1 u meču petog kola grupe F. Domaći su poveli golom Jorgosa Jakumakisa u 34. minutu, a izjednačenje gostima doneo je Mihailo Mudrik u 58. minutu. Lajpcig je bio bolji od Reala 3:2. Ovo je bio prvi poraz Reala u svim takmičenjima. Pogotke za nemački tim postigli su Joško Gvardiol u 13, Kristofer Nkunku u 18. i Timo Verner u 81. minutu. Golove za Real dali su Vinicijus u 44. i Rodrigo iz penala u 94. minutu.

Real je prvi na tabeli sa 10 bodova, a madridski klub je još ranije izborio nokaut fazu LŠ. Salcburg je drugi sa devet, Šahtjor ima šest, a Seltik samo dva boda. Real će u poslednjem kolu na svom terenu dočekati Seltik, dok će Šahtjor igrati sa Lajpcigom.

Borusija i Mančester siti igrali su bez golova u Dortmundu u meču petog kola grupe G LŠ. Fudbaler Mančester sitija Rijad Marez nije iskoristio penal za svoj tim u 58. minutu. Sevilja je ranije večeras na svom terenu pobedila Kopenhagen 3:0.

Mančester siti je prvi na tabeli sa 11 bodova, dok je Borusija druga sa osam. Ova dva kluba izborila su nokaut fazu LŠ. Sevilja ima pet i igraće u Ligi Evrope, a Kopenhagen je poslednji sa samo dva boda. Mančester siti će u poslednjem kolu dočekati Sevilju, dok će se Kopenhagen u Danskoj sastati sa Borusijom.

Liga šampiona:

5. kolo, 25. oktobar:

Grupa E

Salcburg - Čelsi 1:2 (Adamu 49 - Kovačić 23, Haverc 64)

Dinamo (Z) - Milan 0:4 (Gabia 39, Leao 50, Žiru 59p, Ljubičić 69ag)

Tabela: Čelsi 10, Milan 7, Salburg 6, Dinamo 4.

Grupa F

Seltik - Šahtjor 1:1 (Giakumakis 34 - Mudrik 58)

Lajpcig - Real 3:2 (Gvardiol 13, Nkunku 18, Verner 81 - Vinicijus 44, Rodrigo 90+4p)

Tabela: Real 10, Lajpcig 9, Šahtjor 6, Seltik 2.

Grupa G:

Sevilja - Kopenhagen 3:0 (En Nesiri 46, Isko 88, Montiel 90+2)

Borusija (D) - Mančester siti 0:0

Tabela: Mančester siti 11, Borusija (D) 8, Sevilja 5, Kopenhagen 2.

Grupa H:

Benfika - Juventus 4:3 (A. Silva 18, Žoao Mario 28p, R. Silva 35, 50 - Vlahović 22, Milik 77, Mekeni 79)

PSŽ- Makabi (H) 7:2 (Mesi 19, 45, Mbape 32, 64, Nejmar 35, Goldberg 67ag, Soler 84 - Sek 38)

Tabela: PSŽ 11, Benfika 11, Juventus 3, Makabi (H) 3.

BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAMOTA NAD SRAMOTAMA! Crna Gora će glasati za rezoluciju o Srebrenici