"OD NAS ĆE SVE ZAVISITI": Petrić pred utakmicu Partizan - Čukarički

Novosti online

15. 10. 2022. u 16:46

NAVIJAČI Partizana su i dalje pod euforijom nakon pobede nad Kelnom (2:0), ali za crno-bele slede nove obaveze. U nedelju u Humsku dolazi Čukarički u domaćem prenstvu, a pred taj duel govorio je trener Gordan Petrić.

ОД НАС ЋЕ СВЕ ЗАВИСИТИ: Петрић пред утакмицу Партизан - Чукарички

FOTO: Tanjug/AP

On ističe da je duel sa "jarčevima" već zaboravio, nada se da su isto to uradili i njegovi igrači.

- Utakmica posle Evrope uvek može da bude problematična, jer je bilo dosta emocija, dosta smo se istrošili. Čeka nas utakmica protiv ekipe koje je talentovana, ima pismene igrače i biće to još jedna prilika za dokazivanje našim fudbalerima. Bilo je dosta lepih stvari protiv Kelna, ali ja sam to već zaboravio, nadam se i da su igrači koncentrisani. I posle prve utakmice sa Nemcima sam rekao da su igrači posle sletanja na aerodrom bili čvrsto na zemlji. Ušli su u način razmišljanja profesionalaca, oni su plaćeni za ovo. Imamo i nekoliko iskusnih igrača koji su sve ovo prošli i guraju jedni druge - rekao je Petrić na konferenciji za medije pred meč sa "brđanima".

Strateg vicešampiona Srbije najavio je promene u ekipi. Razlog za takvu odluku je najviše umor.

- Imam ideju da odmorim nekoliko igrača, ali videćemo posle treninga, u dogovoru sa stručnim štabom. Nemamo probleme, Rikardo i Belić su dobili udarce, ništa posebno, za dan-dva to prođe. Nadam se da su svi spremni.

Pohvalio je Petrić tim Čukaričkog, ali je svestan da će sve zavisiti od Partizana.

- Ne gledam koji smo na tabeli mi i Čukarički, nego uvek idem od utakmice do utakmice. Igramo protiv talentovane ekipe, pa da ih nadmudrimo, da ih dobijemo. Da budemo iskreni, Partizan je favorit i od nas sve zavisi. Svi u napadu "brđana" imaju kvalitet, a igraćemo protiv napadača (Badamosi, prim.aut.) koji ima visinu, čudnu kretnju, pa ako se ne koncentrišemo u pravom trenutku, može da ode u njegovu korist. Ipak, ne verujem da ako momci budu 100 odsto u svom poslu da će biti problema. Ovo je još jedna zanimljiva utakmica, na našem stadionu, igraćemo do kraja samo jednu van Beograda i to bi trebalo da iskoristimo.

Navijači su dobrano ispunili stadion protiv Kelna, valjalo bi da se slično ponovo i protiv Čukaričkog.

- Neka svako duva u svoju čorbu. Ja mogu da zovem navijače da dođu, ali ko voli Partizan to bi trebalo sam da oseti. Da li su oni to osetili zbog ponašanja i igara ovih momaka... Mi svakako moramo da izađemo na teren i da pružimo maksimum, ali bilo bi lepo da bude ljudi na stadionu.

Osvrnuo se i na rezultate u Evropi, Partizan je trenutno lider u grupi Lige konferencija, a iza sebe je ostavio Nicu i Keln, timove iz Liga petice.

- Sve što smo pobedili zaokružićemo na kraju grupne faze. Imamo dobre šanse da prezimimo, ali nikad se ne zna. Lepo je što su igrači pokazali da mogu da igraju sa ekipom iz Lige petice, ali sve je to bilo pre neki dan, momci moraju da se ponavljaju, jer je sve to za njihovu biografiju, da bi dobili bolje ugovore, više zarađivali...

Dotakao se i trijumfa Slovackog u Francuskoj. Istakao je da ga to nije iznenadilo.

- I u prvoj utakmici u Češkoj Nica je dala srećan gol. Rekao sam i pre naše utakmice da su Česi specifičan tim, da mogu da namuče svakog protivnika, visoki su, agresivni. Više me je iznenadilo što ovaj rezultat nisu kod kuće ostvarili.

Nekadašnji trener Partizana Zoran Mirković uporedio je danas u jednom listu Gordana Petrića sa legendarnim Ivicom Osimom.

- Prvo skoči... Dosta će vode proći Savom i Dunavom dok ja dođem blizu Ivice Osima i ostalih trenera koji su me trenirali - zaključio je Petrić.

Utakmica Partizan - Čukarički igra se sutra od 18.30.

BONUS VIDEO: Koreografija "grobara" na meču Partizan - Keln

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!