DEBITANT RAME UZ RAME SA LEGENDAMA: Jovan Mijatović ispisuje istoriju Crvene zvezde

Novosti online

14. 10. 2022. u 17:17

IAKO će većina navijača Crvene zvezde želeti što pre da zaboravi meč protiv Ferencvaroša u Mađarskoj, nema sumnje da će ga mladi Jovan Mijatović pamtiti večno.

ДЕБИТАНТ РАМЕ УЗ РАМЕ СА ЛЕГЕНДАМА: Јован Мијатовић исписује историју Црвене звезде

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

Sedamnaestogodišnji napadač Jovan Mijatović je sa 17 godina, tri meseca i dva dana postao peti najmlađi debitant u redovima Crvene zvezde koji je zaigrao na međunarodnoj sceni.

 - Veoma sam ponosan na sebe što sam sa svega 17 godina uspeo da zaigram za Crvenu zvezdu u kojoj sam ponikao i za koju navijam ceo život. Kada sam saznao da ću putovati sa ekipom, zaista sam bio pod pozitivnom tremom, ali ona je nestala onog momenta kad sam istrčao na teren. Jednostavno sam naučio da se nosim s pritiskom i smatram da je fudbal ono što najbolje znam da radim, tako da nema potrebe da imam bilo kakav strah. Mislim da sam i na terenu pokazao da se ne plašim, a žao mi je što nisam debi uspeo da ukrasim golom i donesem bod ekipi. Nažalost, lopta je otišla pored stative... Teško mi je palo što smo izgubili, ali još šest bodova je u igri i želimo da u naredne dve utakmice pokažemo kvalitet i prezimimo u Evropi. Zahvalio bih se i šefu stručnog štaba na ukazanoj prilici, kao i svim ljudima iz kluba koji veruju u mene. Nastaviću da radim i da se dokazujem, sad sam još motivisaniji - reči su mladog napadača.

Mijatović je tako na listi najmlađih debitanta u istoriji kluba kada je reč o evropskim utakmicama prestigao veličine kao što su Mitar Mrkela, Perica Ognjenović, Zoran Filipović, Boško Đurovski...

Zvezdini najmlađi evropski debitanti:

1. Filip Janković (Ventspils) - 16 godina, šest meseci i 10 dana

2. Dejan Stanković (Ksamaks) - 16 godina, 10 meseci i 28 dana
3. Dragan Džajić (Polonija) - 17 godina i mesec dana
4. Vladimir Petrović (Lozana) - 17 godina, dva meseca i 27 dana
5. Jovan Mijatović (Ferencvaroš) - 17 godina, tri meseca i dva dana

BONUS VIDEO: DIBALA GROZNICA: Spektakularan doček za novog fudbalera Rome

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

CEO GOVOR PREDSEDNIKA VUČIĆA: Dajte da pokušamo da sačuvamo mir - ne dajući ni srce, ni dušu, ni kičmu naše zemlje i našeg naroda