SRBI SE HVATAJU ZA GLAVU: Zvezda nas ubacila u veliki problem...

Novosti online

14. 10. 2022. u 08:39

Pobeda Partizana, poraz Crvene zvezde. Polovičan učinak srpskih predstavnika kada je u pitanju bitka za što bolji nacionalni koeficijent. Od maksimalna četiri boda (4,000) zaradili smo 2,000, pa kada to podelimo sa četiri (broj klubova što su započeli evropsku sezonu), dolazimo do računice da se na naš zbir (petogodišnji obračun) ovog četvrtka doliva 0,500.

СРБИ СЕ ХВАТАЈУ ЗА ГЛАВУ: Звезда нас убацила у велики проблем...

FOTO: FK Crvena zvezda

Imali smo 30,375, sada smo, zahvaljujući novom trijumfu crno-belih protiv Kelna, na 30,875.

Prvi utisak - nije loše. Lako je vidljivo da smo zadržali prednost u odnosu na prve pratioce Norvežane i Čehe, koji su takođe uzeli po 0,500, zahvaljujući pobedama Moldea i Slovackog, dok smo Švajcarcima, recimo, dodatno pobegli. Oni su ove nedelje profitirali samo od Bazelovog boda u Bratislavi (3:3), što im je donelo svega 0,250 bodova.

Partizan je podigao klupski koeficijent na 23,500, nova pobeda donela je skok za pet mesta na Uefinoj listi.

Ukrajinci (0,600) i Danci (0,800) uzeli su ovog četvrtka više od nas, ali pošto oni sve zarađeno dele sa pet (sa toliko su klubova počeli sezonu u Evropi), i pritom zaostaju tri, odnosno četiri cela boda, za sada nam nisu u fokusu.

Foto: Printskrin

 

Ali zato od ovog kola pažnju i te kako moramo da obratimo na Turke. Njihove četiri današnje pobede (Sivas, Fenerbahče, Trabzon, Bašakšehir), te osigurano proleće od strane dva kluba (Fener i Bašakšehir), doneli su im čak 2,200 boda i skok sa 18. na 14. poziciju.

Da, i Turci dele sa pet, ali ako nastave u ovom ritmu ubrzo će nam postati najozbiljniji takmac u borbi za to 11. mesto. Pogotovo ako se Trabzon i Sivas pridruže Feneru i Bašakšehiru u nokaut fazi. A nije da su im šanse loše.

Momci Miloša Milojevića u preostale dve utakmice ne bore se samo za evropsko proleće nego i za opstanak u TOP 40 na Uefinoj rang-listi, jer nekoliko klubova im je za petama. Pre svih Ren, Lacio, PSV Ajndhoven, Fajenord...

Foto: Printskrin

 

Podsetimo, Zvezda sa sadašnjim plasmanom gotovo izvesno može da računa na povlašćeni položaj u svim rundama kvalifikacijama za sva tri evropska takmičenja i na prvi šešir na žrebu za grupnu fazu Lige Evrope i Lige konferencije.

Otuda ta važnost da ostane u ovim visinama... Imaće, dakle, Zvezda dodatni motiv u narednoj rundi protiv turskog šampiona koji stiže na Marakanu 27. oktobra.

BONUS VIDEO Mađari naterali "delije" da autobusima odu na stadion

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a