PARIZ PRESPOR ZA MESIJA: Leu smeta konkurencija u timu "svetaca" ali i ograničenje brzine na ulicama "grada svetlosti"

Goran ČVOROVIĆ

01. 10. 2022. u 22:45

GRADONAČELNICA Pariza An Idalgo glasno je kumovala ostanku Kilijana Mbapea u Parizu, a sada će, kažu zli jezici, posredno, biti "kuma" i Mesijevom napuštanju Grada svetlosti.

ПАРИЗ ПРЕСПОР ЗА МЕСИЈА: Леу смета конкуренција у тиму светаца али и ограничење брзине на улицама града светлости

FOTO: EPA

Od stalnog dopisnika "Novosti" iz Pariza

Kada su se početkom godine lomila koplja oko toga hoće li momak iz pariskog predgrađa Bondi da produži ugovor sa PSŽ, priskočila je, uz ostale važne političare, i Idalgo, koja je poručila da bi njegov ostanak bio pomoć gradu i dao nadu mladima.

Nešto ranije, ukinula je "brzinu svetlosti" na ulicama u prestonici i svela je na samo 30 kilometara na sat, tako da se avenijama i bulevarima sada mili u nepreglednim gužvama. A upravo to smeta Mesiju, koji ne može da podnese da sate provodi blokiran u gužvama grada na Seni!

Biće to, kažu upućeni, jedan od razloga zbog čega Argentinac neće da stavi potpis na produžetak ugovora, koji ističe u junu 2023. Kažu da je već odavno prelomio da ode. Nije se ni navikao na Pariz, što je i normalno, jer je čitav igrački vek proveo u "svojoj" Barseloni. Jedan od razloga da spakuje kofere je i to što u Parizu njegova zvezda ne sija ni blizu onim sjajem kao pod katalonskim suncem. Godine i navike čine svoje, ali, svakako, i konkurencija u timu.

Nije Leo navikao da mu neko drugi uzima slavu. A Mbape je, novim ugovorom, dobio odrešene ruke, kao otvoreno proklamovana prva violina tima. Da mnogo toga iza kulisa ne štima u pariskom orkestru, govore i glasine da u svlačionici vlada netrpeljivost između "domaćina" Mbapea i "južnoameričke grupe". Jasno je da ovu drugu sačinjavaju Mesi i Nejmar, ali i ostali sa španskog govornog područja, makar stizali i iz Evrope.

Zato se pročulo da je Mbape uslovio rukovodstvo "svetaca" da rasformiraju ovu grupu. Igrom slučaja, ili ne, tek, tako su otišli Di Marija i Paredes u Juventus, Ikardi u Galatasaraj, a Herera u Bilbao, dok Kejlor Navas uporno traži novi klub...

Sve ove pikanterije najpre uglavnom dozna španska štampa, pa zli jezici u gradu Voltera smatraju da im na maternjem jeziku sveže vesti došaptavaju baš oni kojih se to najviše tiče. Posle svega, neki Mesija već vide od leta u Majamiju ili, čak, ponovo u Barsi koja je svojevremeno morala da se odrekne svoje legende zbog finansijskih problema, ali čiji je predsednik Đoan Laporta nedavno izjavio da oseća dug prema sedmostrukom osvajaču "Zlatne lopte", uz poruku da se nada da njegova epoha u katalonskim timu nije završena.

Time je sve rečeno. Ipak, PSŽ ne bi bio to što jeste, kada ne bi spremio precizno osmišljeni kontranapad. Na sto su, kažu dobro obavešteni izvori, ovih dana, uz očekivanje odgovora odmah posle SP u Kataru, stavili 30 miliona evra neto za produžetak ugovora na još godinu dana. Sticajem okolnosti, baš onoliko miliona koliko kilometara sme da se vozi ulicama Pariza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)