LAVOVSKO SRCE: Strahinja Pavlović dominira i na zemlji i u vazduhu

Đ. S.

29. 09. 2022. u 12:21

SRBIJA se u naletu evrovizijske euforije konstantno pitala koja li je tajna zdrave kose Megan Markl. Posle utakmice Srbije i Norveške, jedna od dilema je koliko je zapravo dubok džep Strahinje Pavlovića kada u njega stanu ključevi, telefon, žvake i Aleksandar Sorlot, napadač "vikinga" težak 90 kilograma i visok 195 centimetara?

ЛАВОВСКО СРЦЕ: Страхиња Павловић доминира и на земљи и у ваздуху

Foto: N.Skenderija

Ova navijačka pošalica sa društvenih mreža, možda i najbolje oslikava partiju stasitog Šapčanina na stadionu "Uleval" u Oslu.

Iako je meč počeo neopreznim izletanjem koje je omogućilo šansu Halandu, Pavlović je vrlo brzo zagospodario terenom. Glavu je bez problema poturio pod nogu Odegarda, pomenutog Sorlota je naterao da "krvari" za svaki posed. A da u tom ratničkom genu popularnog Kalabe ima i fudbalske prefinjenosti, pokazale su piruete, driblinzi, dodavanja iz zadnje linije koja su "cepala" manevar Norvežana.

U međuvremenu je jakim startovima "u meso" dao na znanje domaćinima da će za svaki pedalj terena morati da se potuku. Pokazao je mladi Pavlović još jednom protiv Norvežana zašto mu Dragan Stojković bezrezervno veruje. Prevedeno u brojke - osam od deset dobijenih duela na zemlji, osam od 11 dobijenih vazdušnih bitaka, 75 odsto uspešnih dodavanja, četiri presečene i tri oduzete lopte uz samo dva prekršaja.

Mada, brojke će se brzo zaboraviti, beskompromisna borba i lavovsko srce Pavlovića biće jedan od glavnih utisaka kada se u nekoj bližoj ili daljoj budućnost bude premotavao film iz Osla. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu