TADIĆ "DRIBLA" ŠKOTE: Kapiten Srbije glavna uzdanica Ajaksa protiv Rendžersa, večeras će biti zanimljivo širom fudbalske Evrope

N. I.

07. 09. 2022. u 16:15

FUDBALSKI milioneri su pod svetlima glamurozne Lige šampiona i večeras na mečevima prvog kola. Od osam utakmica koje su na programu danas, najmanje tri privlače posebnu pažnju navijača.

ТАДИЋ ДРИБЛА ШКОТЕ: Капитен Србије главна узданица Ајакса против Ренџерса, вечерас ће бити занимљиво широм фудбалске Европе

FOTO: EPA

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije i Ajaksa Dušan Tadić u prvom terminu od 18.45 na "Johan Krojf areni" u Amsterdamu dočekuje sa svojim "kopljanicima" Rendžers.

Klub iz Glazgova ranjen stiže u Holandiju, jer je za vikend preživeo težak poraz u večitom derbiju od gradskog rivala Seltika (0:4), pa je dobio kompleksan zadatak da popravlja utisak protiv nadahnutog Ajaksa. Glavni adut domaćih je Tadić, koji i ove sezone drži konce igre u rukama.

PSŽ JEDRILICOM NA MEČ

FRANCUSKI političari kritikovali su trenera fudbalera PSŽ Kristoja Galtjea, koji je odbacio zabrinutost zbog toga što ekipa čarter letovima putuje na utakmice, usred akcije uštede energije na nacionalnom nivou i brige o zaštiti životne sredine.

Upitan na konferenciji za novinare da li klub planira korišćenje ekološki prihvatljivog brzog voza umesto aviona, Galtje je sarkastično odgovorio da bi njegova ekipa možda mogla da se prevozi jedrilicom.

Ipak, događaj večeri trebalo bi da bude gostovanje Bajerna u Milanu. Tamo Bavarce čeka Inter, dok će nešto južnije u Italiji takođe biti odigran sjajan duel, jer Napoli na svom stadionu "Dijego Maradona" dočekuje Liverpul, koji pokazuje znake života posle lošeg starta u Premijer ligi Engleske.

Posebno zanimljiv će biti pogled na meč Barselona - Plzenj. Češki predstavnik u Ligi šampiona, koji je u evropsku elitu upao posle dramatičnih kvalifikacija sa moldavskim Šerifom, uopšte nije imao sreće na nedavnom žrebu u Istanbulu. Česi su u grupi s Barselonom, Bajernom i Interom, i samo najveći optimisti očekuju makar bod iz nekog od duela s velikanima evropskog fudbala. Ipak, navijači se nadaju malim čudima koja se, dokazano je više puta, dešavaju i u Ligi šampiona...

Uzbudljivo bi moglo da bude i u Londonu, gde Totenhem dočekuje Marselj. "Bukmejkeri" mnogo više šansi za pobedu daju ekipi Antonija Kontea, ali nekadašnji šampion Evrope iz velike francuske luke takođe ima razloga za optimizam, pošto je u prvih šest kola nacionalnog prvenstva zabeležio čak pet pobeda i jedan remi, koliko i vodeći PSŽ.

Grujić povređen

VEZISTA Srbije i Porta Marko Grujić najverovatnije neće biti u kombinaciji za večerašnji duel u Madridu protiv Atletika, u prvom kolu LŠ.

Grujić još od starta sezone vuče povredu mišića.

BONUS VIDEO: Petrić: Momci su pokazali da nisu zaboravili da igraju fudbal

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024