NAJBOLJI PARTIZAN OVE SEZONE: Het-trik Rikarda je poruka Česima pred evropsko gostovanje!

Novosti online

04. 09. 2022. u 20:08 >> 20:02

FUDBALSKI klub Partizan pobedio je ekipu Kolubare u Lazarevcu rezultatom 5:1 u okviru 10. kola "Mocartbet" Superlige Srbije.

НАЈБОЉИ ПАРТИЗАН ОВЕ СЕЗОНЕ: Хет-трик Рикарда је порука Чесима пред европско гостовање!

FOTO: Partizan/ M. Todorović

Bez ikakvih problema "parni valjak" je osvojio tri boda i stigao do četvrte pobede u Superligi ove sezone. Poveli su puleni Gordana Petrića u 2. minutu golom Rikarda Gomeša.

Kolubara je u osmom minutu postigla gol kojim je izjednačila rezultat, ali od tada je bilo jasno da ipak neće imati snage za bilo kakvo iznenađenje.

Već posle pola sata igre je bilo 3:1 za crno-bele, upisali su se iznova Gomes i potom Natho.

Do kraja poluvremena Natho je postigao het-trik, a upisao se i Kvinsi Menig.

 

FOTO: Partizan/ M. Todorović

 

Bolju uvertiru za prvo evropsko iskušenje ove sezone, koje crno-bele očekuje narednog četvrtka, Partizan nije mogao da priredi od današnje u Lazarevcu. Do prvog het-trika u takmičenju je stigao Rikardo Gomeš, Bibars Natho i Kvinsi Menig su dodatno "podebljali petardu", a jedini gol za domaćina postigao je Nemanje Milojević, sin bivšeg trener Zvezde Vladana Milojevića, ublaživši katastrofu svog tima.

 


TOK UTAKMICE:
90. minut - Kraj meča! Bez nadoknade vremena!
83. minut - Igra se između dva kaznena prostora. Potpuno je sve stalo u Lazarevcu.
74. minut - Izlazi Urošević, ulazi Šehović na beku za Partizan, a kapitenska traka je otišla u ruke Marka Živkovića po prvi put.

FOTO: Partizan/ M. Todorović

 

73. minut - Utakmica je praktično odavno završena i crno-beli ne srljaju da postignu još jedan pogodak, dok ni Kolubara to i ne može da učini sa trenutnim stanjem na terenu. Znatno mirnije drugo poluvreme, za razliku od prvog.

68. minut - Još jedna izmena u Partizanu. Nikola Terzić ulazi u igru umesto Dijabatea.
64. minut - Posle dugo vremena, preti Kolubara. Nakon dobre akcija, lopta stiže do Vanje Ilića koji šutem šalje loptu visoko iznad gola.
62. minut - Trostruka izmena u Partizanu. Ljubomir Fejsa umesto Rikarda, Patrik Andrade umesto Bibarsa Natha, dok Kristijana Belića menja Samed Baždar.
57. minut - Samo je gol bio taj koji je promrdao situaciju u drugom poluvremenu, ali se nakon toga  nastavilo sa nešto mirnijom igrom.

52. minut - GOOOL! Rapsodija Partizana se nastavlja i u drugom poluvremenu! Kvinsi Menig je pogodio za 1:5, nakon odlične akcije.

49. minut - Tri promene je izvršio trener Đurđević. Kolubara od starta poluvremena nije napala, ali drži loptu pretežno na svojoj polovini. Spor ulazak obe ekipe u nastavak
46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Ostaje da se vidi da li će fudbaleri Kolubare nakon pauze pronaći rešenje za Partizanov sjajni napad.

FOTO: Partizan/ M. Todorović

 



KRAJ PRVOG POLUVREMENA
45+1 minut - Kraj prvog poluvremena! Igrači odlaze na zasluženi odmor.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

 


45. minut - Sabijena je Kolubara u svojih 16 metara, fudbaleri iz Lazarevca kao da jedva čekaju da se čuje pištaljka koja će označiti kraj poluvremena.
43. minut - Kolubara se grčevito brani. Neverovatno za tim koji je 7. na tabeli da ovako bude uništen. Partizan je već uputio 10 šuteva u okvir gola.
38. minut - HET-TRIK RIKARDA, ofanzivac sjajno završava glavom nakon centaršuta Živkovića! Partizan vodi 4:1! Crno-beli igraju fenomenalno u Lazarevcu.
34. minut - Žuti karton za Belića! Vezista Partizana je oštro startovao na Anti Vukušiću, zbog čeka je kažnjen od strane sudije.
32. minut - I GOOOL! Na drugom gostovanju za redom Natho pogađa. U Kragujevcu je doneo pobedu a sada uvećava vođstvo! Nakon šuta koji je uputio Urošević lopta se odbila od prečku, pa od Kolubarinog Bakića pala je tačno na nogu Izraelca koji je loptu pretvorio u siguran gol!
29. minut - Opet Rikardo sam pred golom Kolubare! Ipak, nakon sjajnog driblinga Partizanov heroj u dosadašnjem delu utakmice šalje loptu nebu pod oblake. Šteta za crno-bele, mogao je Gomes da postigne het-trik već u 29. minutu susreta.
25. minut - Lep prodor Meniga po levom boku, centrirao je na drugu stativu, gde Dijabate šutira iz voleja, a golman "rudara", Stanivuković prvo odbija njegov udarac, a potom hvata loptu u ruke.
18.  minut - PONOVO RIKARDO! 1:2 ponovo vodi Partizan! Ofanzivac je jednom fintom tela izbacio Bakića i sa osam-devet metara, sa leve strane, pogodio malu mrežu u suprotnom uglu. Imala je Kolubara brz odgovor na prvi gol, ali odmah je reagovao beogradski "parni valjak" i vratio rezultatsku prednost na svoju stranu. Ovo je četvrti gol Rikarda ove sezone, a toliko je postigao i Natho u šampionatu Srbije.
13. minut - Pokušavaju crno-beli i kratkim pasovima i dugim loptama, preuzeli su totalno kontrolu igre. Do sada, golman Stanivuković u tri navrata stiže prvi na loptu.
8. minut - Kolubara odmah stigla do izjednačenja! Nemanja Milojević je strelac, kakav šok za Partizan! Rezultat je 1:1. Nemanja, je inače sin bivšeg trenera Crvene zvezde, Vladana Milojevića. Dugo se čekao VAR snimak da se proveri da li je Vukušić prethodno bio u ofsajdu, ali sve je čisto i to je izjednačenje.

5. minut - Zamalo i drugi gol, Urošević je pogodio stativu nakon kornera.

2. minut - I GOOL! 0:1 Rikardo Gomes je strelac! Neodbranjiv udarac, napadač Partizana
je odlično šutirao od stativu gola Lazarevčana. Idealan početak meča za goste...
1. minut - Utakmica je počela!


CRNO-BELI U ISTOM SASTAVU KAO I NA DERBIJU!

Gordan Petrić je bio zadovoljan viđenim protiv Crvene zvezde pa nije želeo da bilo šta menja u startnoj postavi za ovaj meč. Dakle, nepromenjenih 11.

PARTIZAN: Popović - Živković, Vujačić, Marković, Urošević - Belić, Traore - Dijabate, Natho, Menig - Rikardo.

A evo i tima Dejana "Švabe" Đurđevića za ovaj susret.

KOLUBARA: Stanivuković - Marjanović, Bakić, Kočović - Janković, Nikolić, Milojević, Petronijević - Đokić, Filipović - Vukušić.

REZERVE:

Ovi igrači će čekati svoju priliku sa klupe.


Partizan: Lukač, Andrade, Baždar, Fejsa, Ilić, Jović, Petković, Saničanin, Šehović, Terzić, Vlahović.

Kolubara: Popović, Ćorković, Ilić, Kadrić, Lončar, Radovanović, Sadiković, Tumbas, Vasiljević, Velikić, Vulin.



REČ TRENERA:

FOTO: FK Partizan

 

Šef stručnog štaba crno-belih Gordan Petrić ističe da ne očekuje lak meč, jer je u životu i fudbalu najteže ponavljati se i dokazivati se iz utakmice u utakmicu.

- Sutrašnja utakmica je najteža za nas, jer su igrači u derbiju pokazali šta i koliko mogu, a u životu i u fudbalu najteže je ponavljati se i dokazivati se. Trener Đurđević dobro vodi ekipu, utakmica će biti izuzetno teška za nas, ali sam siguran da su moji momci spremni, da su se odmorili. Očekujem sličnu utakmicu kao u Kragujevcu, samo uz kvalitet koji u ovom trenutku Kolubara ima u odnosu na Kragujevac, moramo da budemo oprezni sa igrom bez lopte. Očekuje nas najteža utakmica otkad sam ja došao - zaključio je Petrić.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Dejan Đurđević izneo je puno pohvala na račun rivala i najavio da će se njegovi igrači potruditi da ostave dobar utisak i stignu do iznenađenja.

 

Foto: M.Vukadinović

 


- Partizan ima dobre igrače, mnogo bolje nego mnogi drugi timovi. Imao sam prilike da prethodnih nedelja komentarišem njihove utakmice i tada sam rekao da njihovi rezultati nisu adekvatni kvalitetu, ali sa par pojačanja odmah se video napredak u duelu sa Crvenom zvezdom. Ovo je najteža utakmica koja nas čeka, jer su već bili otpisani, a imaju ozbiljan potencijal, najboljeg strelca lige, novog trenera, novu filozofiju. Bili su u krizi i voleo bih da smo se ranije sastali sa njima, sada izlaze iz tog lošeg perioda. Trudim se da svoje igrače ne opterećujem tim stvarima, naravno da ih analiziramo, tražimo gde su im slabe tačke, ali biću zadovoljan ako budemo igrali na način na koji mi inače igramo. To će zavisiti naravno i od protivnika, koliko nam dozvoli. Apsolutni su favoriti, ali mi smo svoji, igramo pred svojom publikom i trudićemo se da ostavimo dobar utisak - izjavio je Đurđević.

UOČI MEČA:



 

Crno-beli nemaju mnogo vremena za odmor posle večitog derbija sa Crvenom zvezdom koji je završen remijem, već će večeras istrčati na teren u Lazarevcu na megdan ekipi Kolubare.

"Parni valjak" bi mogao da bude malo i zabrinut pred ovaj duel, jer se Kolubara nalazi u prilično dobroj formi. Ekipa iz Lazarevca je u prethodnih pet utakmica zabeležila tri pobede uz jedan remi (i to protiv Vojvodine), ali i jedan poraz od ekipe Voždovca.

 

Partizan je takođe u solidnoj formi, s obzirom na to da u prethodnih pet mečeva ima tri pobede i dva nerešena ishoda.

 
Standings provided by SofaScore LiveScore


BONUS VIDEO: Trener Partizana - Gordan Petrić: "Imamo kvalitetne igrače"
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna